vrijdag, december 29, 2006

Stijf

Ik kan amper gaan zitten. Stijve benen van de bips tot de knieën. Gisteren ben ik samen met Joschka naar de brico geweest. We moesten eindelijk onze kortingsbon voor de spaarlampen eens gaan inruilen. Hadden we maar enkel die lampjes gekocht. Ik moest zonodig ook nog eens een paar pakken "kliklaminaat" kopen om het gangetje in orde te brengen. Het gangetje is in orde, maar ik voel mij redelijk wrakkig...

woensdag, december 27, 2006

Familiefeest

Gisteren zijn we met Caroliens familie gaan eten in restaurant "Oase" in Wondelgem. 't Was oprecht gezellig, lekker eten en drinken, rustige achtergrondmuziek, en niemand moest koken, opdienen, afruimen en/of de vaat doen. Wat een luxe.
We zijn begonnen met een Crèmant d'Alsace en hapjes. Het voorgerecht was
"Forelfilet met mini-oesterzwammen, besprenkeld met een sausje van grijze garnaal". Heerlijk samen met een glaasje "Le Péché d'Amour Chablis 2004".
Joschka kreeg alweer cadeautjes. Vooral de DVD van Cars, bij ons beter gekend als de 'filmautootjes' is een succes. http://disney.go.com/disneyvideos/animatedfilms/cars/
Het hoofdgerecht: "Hertenkalffilet, vergezeld van z'n bosjuweeltjes, aardappel-courgettegratin en een saus van zwarte truffel" en een lekkere rode wijn: Château La Croix des Bernedes Médoc 2000.
Tot slot "Verse vruchten overgoten met sabayon en gekoeld met vanille-ijs" met een heerlijk kopje koffie.
En dat alles voor 52.5 euro per persoon!
Nadien hebben we thuis nog nagenoten van een glaasje cognac met Tony, Annick en Laura.

dinsdag, december 19, 2006

Hoera!

Ik ben gezond. Te vet, maar gezond! Vandaag ben ik in het UZ geweest bij een nieuwe medewerker van prof. Peeters, dr. Laurent. Ze verzekerde mij dat alles OK is. Op de MR-scan was niets vreemd aan de lever te zien. Mijn bloed is in orde en ook de radiografie van mijn longen was perfect. Sinterklaas had mij even in de steekgelaten maar het eindejaar kan niet meer stuk.
Volgende controle half juni.
Ik moet ondertussen wel wat gewicht verliezen en dit door zowel gezond te eten als te bewegen. Vooral met het laatste heb ik het moeilijk.

maandag, december 18, 2006

In de magnetron!

Vandaag naar het UZ. In de kelder van K12 voor een MR-scan. Bij de echografie van 6/12 was er iets niet helemaal duidelijk op mijn lever. Eventjes plagiaat uit mijn "kankerpagina": "Bij de echo verliep echter niet alles zoals gewenst. Voor de eerste keer hoorde ik dat ik een 'dense' lever heb. Blijkbaar is dat normaal voor iemand die chemo heeft gekregen. Je zou dat ook jaren blijven zien. 't Is wel de eerste keer dat iemand dit zag. (misschien zagen ze dit voordien ook al maar heeft niemand het luidop gezegd.) Ze ontdekten ook een plek in de buurt van mijn galblaas die niet dens is en dat zorgde voor enige bezorgdheid. Ik moet onder de MR-scan voor verder onderzoek. Ik citeer even uit het verslag: "Nabij de galblaas is er een zone met een eerder onscherpe begrenzing en met een hypoechogeen aspect (focale nonsteatose meest waarschijnlijk, echografisch is een metastatische zone niet strict uit te sluiten"."
Vandaag was het dus zover. Contrastvloeistof in de arm en de 'buis' binnen. Gelukkiglijk heb ik geen last van claustrofobie. Maar echt aangenaam liggen is het niet in het toestel.
Enfin, morgennamiddag terug naar prof. Peeters voor de resultaten. Hopen!

zondag, december 17, 2006

Efteling

Gisteren zijn we naar de Efteling geweest. Voor Joschka en mij was het de eerste keer. Sodiganda (sociale dienst van het personeel van de stad Gent) had bussen ingelegd. Met vier! bussen naar de Efteling op zowat de meest uitgeregende dag sinds lang. Om 11 uur kwamen we er toe en zwommen naar de ingang. Gelukkig had Joschka zijn zinnen gezet op het schaatsen zodat we daar toch konden opdrogen en onze sandwiches eten (ik heb heel weinig vertrouwen in de Hollandse culinaire activiteiten).

Ik bleef aan de kant staan. Ik heb nooit leren schaatsen. Misschien moet ik het wel eens leren. Carolien en Joschka amuseerden zich. Hij had geen schrik en 't viel voor hem behoorlijk mee.

De regen hield er toen mee op. Rond 15 uur! We hebben ons dan nog prima geamuseerd in het sprookjesbos (behalve bij het meisje met de zwavelstokjes, gelukkig was het er erg donker zodat niet iedereen kon meegenieten van mijn gesnotter...) en bij het volk van Laaf.

donderdag, december 14, 2006

Indépendance!


46 jaar na de Congolezen hebben nu ook de Vlamingen hun eigen staat gekregen. Tenminste dat probeerden de RTBF-journalisten (sic) hun kijkers wijs te maken. Blijkbaar slikte de overgrote meerderheid dit verhaal als zoetekoek. Ook de buitenlandse pers.Ik ga het kort houden. Kunnen al die mensen niet zappen? Kunnen ze in Wallonië maar één zender ontvangen. Een normale eerste reactie zou toch iets zijn als: “Is dit echt?” om dan verwoed te zappen naar andere zenders om al dan niet bevestiging te krijgen. Ik mag er van uitgaan dat de VRT toch ook wel een extra journaaltje zou maken over een niet echt onbelangrijk nieuwsfeit. Maar neen, als een bende konijnen bleven ze naar hun lichtbak turen…zonder te zappen.

Enfin, Vive l'indépendance!

woensdag, december 13, 2006

Mens erger je niet! Journalistieke blunders.

Ergernis is een belangrijke emotie. Bij mij een te vaak dominante emotie, maar er is nu eenmaal erg veel om mij aan te ergeren. Ik moet vaker proberen om ermee te lachen. Dat zal wellicht gezonder zijn.
Gisteravond op het radionieuws van de VRT om 18 uur en herhaald om 19 uur was het weer prijs. In een bericht over de begrafenis van Pinochet sprak de journalist (sic) over president Allende die tijdens de staatsgreep werd “afgezet”. Afgezet?!? Bij de bombardementen en beschietingen van het presidentieel paleis stierf de man. Vermoord, zelfmoord, … DOOD in ieder geval.
http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/september/11/newsid_3199000/3199155.stm

De koning van alle journalistieke blunders, alhoewel hier kan je moeilijk nog van blunder spreken, komt van journalist (sic) Barend Leyts op het VTM-nieuws. ’t Is al lang geleden maar zo mooi dat ik het nooit meer zal vergeten. De context van het verhaal weet ik ook niet meer (ik denk bij één of ander sociaal conflict of een bezetting van een paar bomen in een bos), maar de pointe komt hier op neer dat de journalist (sic) in de studio vraagt of er “manu militari” zal worden opgetreden tegen de actievoerders. “Neen” zegt Barend verschrikt. “Het leger zal niet worden ingezet”…

dinsdag, december 12, 2006

Politiek: CD&V, NVA en Dedecker

Als je zowat 20 jaar politiek actief bent geweest dan laat dat beestje je nooit echt meer los.
Wat de voorbije dagen met NVA-CD&V en Dedecker is gebeurd tart de verbeelding. Ik zie twee mogelijke scenario's:
  1. Machiavelli leeft!: De NVA denkt een heel scenario uit om de CD&V in moeilijkheden te brengen met als enig en uiteindelijk doel een grotere buit binnen te halen in mandaten. Dat is natuurlijk het mooiste (en meest spannende) scenario.
  2. De domheid regeert!: De NVA denkt slim te zijn maar miskijkt zich volledig op de houding van de kartelpartner in deze. De vrees/aversie van CD&V voor de man uit Oostende is ingegeven door het meest gezonde politieke verstand. Wie Dedecker in huis haalt haalt problemen in huis. Het is belangrijk dat politici 'vrij en vrank' durven en mogen spreken, maar in één partij is het natuurlijk ook belangrijk dat er (na eerst de nodige interne discussie) één standpunt naar buiten wordt gebracht. Ik vrees voor Dedecker dat hij slechts in 1 partij zou passen: zijn eigen partij.

Na het zien van terzake moet ik Dedecker gelijk geven wat Geert Bourgeois betreft: een echte Pontius Pilatus. Voor de affaire had hij hem nog 'vriendschappelijk' als een type onderpastoor omschreven. Een echt compliment is dat toch ook niet. Bourgeois wauwelde er maar wat op los over het kiezen voor principes e.d. Een beetje journalist had hem het vuur aan de schenen gelegd en minstens gevraagd wat er inhoudelijk en principieel veranderd is voor de NVA voor en na de harde opstelling van de CD&V. Niets dus. De NVA kiest eieren voor zijn geld.

Winnaars van de hele zaak? Het Vlaams Belang, Paars

Verliezers? Zeker NVA en wellicht ook CD&V

Tot zover het orakel van Gent

maandag, december 11, 2006

Het moest er toch eens van komen!

Ik heb er al een tijdje over zitten denken en nu is de knoop doorgehakt. Een blog. Vroeger (echt heel lang geleden) ben ik ooit wel eens met een dagboek begonnen. 't Was niet echt een succes.
Een website http://users.telenet.be/stefan.meeus heb ik al enkele jaren en af en toe pas ik die wel eens aan. Ik probeer hoelang ik het bloggen kan volhouden.