maandag, juli 09, 2012

Maandag 9 juli 2012


10 uur. De wekker loopt af op de tonen van “Ware liefde” door Martin Morero uit Gooische vrouwen. De tekst is hier ondertussen omgevormd tot “Echte koffie, verse croissants, enz.” De dag begint grijs. De temperatuur valt best mee. Warm genoeg om buiten te ontbijten. We plannen een uitstap naar Vertheuil. Midden in de wijngaarden van de Médoc. In het centrum een mooie romaanse kerk. Bij het binnenkomen begint er muziek te spelen. Het Salve Regina zoals ik het in het Sint-Barbaracollege geleerd heb. Een echt mooi kerkje. Foto’s volgen.
Er vlak bij een kasteel met donjon uit de XIIde eeuw. Het kasteel is privé-bezit. We worden eerst onvriendelijk weggejaagd (door het jong lief van de kasteelheer?) Nadien komt de man zelf en zijn moeder (?) even vriendelijk met ons spreken. Het helpt toch nog altijd als je Frans kent en dus toch enige graad van beschaafdheid blijkt te bezitten ;-)
Na dit historisch-toeristisch intermezzo terug naar de realiteit. Boodschappen doen in de Carrefour in Lesparre-Médoc en terug naar huis. We sluiten de (actieve) dag af met een bezoek aan het zwembad. Op aandringen van Fabian. Het is hier altijd een beetje discussie. Fabian wil naar het zwembad, Joschka naar de oceaan. Meestal slagen we erin de twee te combineren.
Ondertussen is het avondmaal achter de rug en gaan we samen naar een aflevering van Midas kijken. Elke vakantie proberen we samen een klassiek BRT-jeugdfeuilleton te bekijken. Dan stoppen we de kinderen in bed en kunnen wij nog kijken naar “Borgen”. Dank u, Carmen!

Geen opmerkingen: