zondag, juli 08, 2012

Grayan et l'hôpital 2012

Heel lang geleden, in de zomer van 1986, was ik met drie vrienden op reis in Noord-Italië. Op een camping aan het Lago Maggiore ontmoetten we er een Vlaamse familie. Al jarenlang kwamen ze naar dezelfde camping en ja hoor, ze vroegen zelfs elke keer om op dezelfde plaats te kunnen staan. Hilarisch vonden we dat. En, als ik heel eerlijk ben, zelfs een tikkeltje achterlijk
En nu kom ik zelf al voor de 4de keer (een keertje in 1991 niet meegerekend) naar dezelfde bestemming. Maar we hebben het nog niet aangedurfd om eenzelfde huisje te reserveren ;-)
Het is de rust, de stilte, het ruisen van de oceaan, de geur van de pijnbomen en het meestal mooie weer dat ons terug doet komen. Bovendien is het hier plat en zijn er mooi aangelegde fietspaden. Een beetje ‘le plat pays’ dus.

We zijn zondagochtend om 8 uur thuis vertrokken. En bijna 12 uur later waren we op bestemming. Gehinderd door een file in Parijs en nog eentje in de buurt van Poitiers. Het echte vakantiegevoel begint in Royan waar we de overzetboot nemen en de Gironde oversteken.
Ons vakantiehuisje heeft geen tv-toestel! Geen probleem want met de nieuw aangeschafte digitale antenne moeten we op de laptop kunnen kijken naar de finale van het EK voetbal: Spanje-Italië. Help, de antenne doet het niet. Geen enkele zender te ontvangen. Programma eraf zwieren en opnieuw installeren. Helpt niet. Naar buiten met de laptop voor een betere ontvangst. Niets helpt. Wat nu? We moeten nog eten, uitladen en naar de voetbal kijken. Een moeilijke combinatie vanaf het terras van het meest nabijgelegen café. Bij het onthaal hadden ze ons ook info meegegeven over de wifiverbinding op het domein. OK. Ons zo snel mogelijk daarop ingeschreven en dan naar Sporza om live te kijken. “De door u gevraagde uitzending kan alleen in België bekeken worden” of zo… Wat nu? TF1 zendt de voetbal uit. En ja via “MyTF1” kijken we eindelijk naar de match. De 88ste minuut gaat in en het staat 0-4 voor Spanje. Iedereen gelukkig met het resultaat. Vader super gefrustreerd omwille van de falende techniek. Maar uiteindelijk wel blij om online te zijn. Nu kunnen we iedereen blijven lastig vallen op fb.

Geen opmerkingen: