dinsdag, december 22, 2009

En nu de country versie...

Send your own ElfYourself eCards

Joschka schrijft een boek.

Deze namiddag vroeg Joschka mij om hem een 'blad te geven op de computer'. Ik moest dus Word openen zodat hij wat kon schrijven. Na twee uur kwam hij tevoorschijn met 'het boek van joschka en fabian'.
In primeur zijn eerste boek:
 
Posted by Picasa

maandag, december 21, 2009

zondag, december 13, 2009

Fabian stapt! (met een beetje hulp)

Fabian is sinds gisteren volop aan het stappen achter allerlei wagentjes. Hij is nu bijna 11 maanden oud.

5 jaar gezond!

Vorige week moest ik op controle naar het UZ en deze week kreeg ik de resultaten en die waren gelukkig alweer positief.
De tumormerkers stonden op 1.04 en er was niets te zien aan lever, nieren, longen, enz.
Sinds de operatie is er 5,5 jaar voorbij en sinds de chemo 5 jaar. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe kleiner de kans op hervallen. Vanaf nu beperkt de jaarlijkse controle zich tot een bloedonderzoek. Dus geen echografie en geen radiografie meer. Om de drie jaar mag ik natuurlijk wel nog eens langs voor een coloscopie.
Alhoewel ik geen slecht nieuws verwachtte blijven de weken voor het onderzoek toch voor extra stress zorgen. Want een mens weet nooit natuurlijk...

De verpleeg-sterren

Vrijdag met mijn moeder naar de spoed op het UZ.
Donderdag was ze uitgegleden op een vetplek in de gang van Gent Sint-Pieters. En een dag later kon ze er nog moeilijk op steunen. Wij dus naar de spoed. We waren nog maar te plaatse of we kregen een papier onder onze neus of de filmploeg van Vitaya mocht filmen in het kader van hun ‘reality-show’ de verpleeg-sterren. Eindelijk onze kans op 5 minuten bekendheid…
Binnen twee weken de BV’s (bekende voeten) van mijn moeder voor heel Vlaanderen. Gelukkig was de schade (aan de voeten) beperkt tot een kneuzing.
http://www.vitaya.be/programma/de-verpleeg-sterren

zondag, november 22, 2009

Durven wetenschappers te knoeien met bewijzen?

Dat ik niet echt warm loop (LOL) voor de hele heisa rond de klimaatopwarming is geen geheim.
En dan lees ik vandaag dit artikel in 'De Morgen' (en dat is toch een onverdachte bron...).

dinsdag, november 17, 2009

Home jacking in Wondelgem?

 
 
Posted by Picasa

De aarde warmt op? De grafiek die niemand mag zien.

Simon Rozendaal (1951) houdt in zijn weblog (op Elsevier: http://www.elsevier.nl/) 'Zeker weten!' de wetenschap bij. Rozendaal studeerde scheikunde aan de universiteit van Delft, richtte bij NRC Handelsblad de wetenschapsbijlage op en is sinds 1986 wetenschapsredacteur van Elsevier. Voor zijn journalistieke werk ontving hij in 1979 de Glaxo-award en in 1990 de Van Marum penning. Rozendaal is erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging, presenteerde diverse wetenschaps- programma’s op televisie en heeft zo’n vijftien boeken geschreven
De aarde warmt op? De grafiek die niemand mag zien.

donderdag, november 12, 2009

Colruyt Wondelgem: bis.

Vanavond met de hele familie naar de officiële opening. Volk dat er was. De politie was zelfs nodig om het verkeer in goede banen leiden! Binnen een massa die zich natuurlijk verdrong (verdronk?) om een gratis glaasje prik te krijgen. Wij daarentegen _elitair als we zijn_ hebben de hapjes en drankjes links laten liggen en zijn in beate bewondering de hele winkel doorgelopen. Amaai, al die tot de nok gevulde 'rayons'. We hebben een korte rondleiding gekregen door de dame van de Collect&go. 't Ziet er veel belovend uit.
Nu nog één keer slapen en we kunnen echt boodschappen doen.

maandag, november 09, 2009

't Is feest! Een nieuwe Colruyt in Wondelgem!!

Hoera! Vrijdag de 13de opent de nieuwe Colruytwinkel in Wondelgem.
Ik ben een oude, trouwe Colruyt-klant. Sinds de Bende van Nijvel (en het één heeft niets met het ander te maken) actief was ben ik een klant. Eerst in de winkel in Ledeberg en de laatste jaren die op de Drongensesteenweg.
Sinds we in Wondelgem wonen zijn we echter steeds vaker naar Delhaize geweest. Dat was een stuk dichter en ze hadden Pixar-kaartjes*.

Donderdag is er de officiële opening en vanaf “vrijdag de 13de” kan iedereen er terecht. Geef toe dat ze bij Colruyt wel gevoel voor humor hebben.

*Vreemd genoeg (sic) ontbreken bij zowat iedereen dezelfde Pixar-kaartjes. Zou het een bewust gecreëerde schaarste geweest zijn zodat we zeker naar Delhaize bleven gaan of zodat we minstens de ontbrekende kaarten zouden kopen?

woensdag, oktober 28, 2009

Nieuwe foto's

Nieuwe foto's van Joschka en Fabian.

zaterdag, oktober 03, 2009

Klasfoto Joschka

De nieuwe klasfoto van Joschka staat op onze website.

donderdag, september 10, 2009

Een reuzensprong!

De laatste weken is Fabian enorm vooruit gegaan.
Hij kruipt vooruit en hij gaat dan spontaan rechtop zitten. En hij zegt al soms mama en ook wel eens papa!
En spelen met zijn broer is het liefste wat hij doet. Een filmpje om dit te illustreren.

woensdag, september 02, 2009

Ik, Joschka Meeus!

Gisteren is Joschka aan het eerste leerjaar begonnen. Zoals hij gehoopt had, zit hij bij 'meester Pol' en daarmee is er voor de eerste keer in zijn schoolloopbaan geen juf in zijn klas. Ook zijn 'oudste' vrienden zitten bij hem in de klas.
Ziehier een aantal impressies van op de webiste van de school. En neen, we staan er niet op :-(
En ook op Gentblogt stond er een artikeltje over het Sint-Barbaracollege.

Vandaag heeft hij zijn eerste woordje met "krulletters" leren schrijven: ik. Hieronder zoals hij het thuis heeft geschreven.
 
Posted by Picasa

zondag, augustus 16, 2009

Nieuwe foto's

Carolien zegt dat "foto's trekken" Gents is. Vandaar: een greep uit de foto's die we deze vakantie maakten.

24 Palestijnen vermoord in moskee...

Als het Israëlisch leger 24 Palestijnen zou gedood hebben (en dan nog wel in een moskee!) was dit dagenlang hoofdpunt van alle nieuwsberichten. Nu de ene bende Palestijnen de anderen uitmoordt, belandt het bericht wat achteraan de nieuwsuitzendingen, kranten e.d. Om er dan snel helemaal uit te verdwijnen.
Dergelijk nieuwsfeit past immers niet in de pro-Palestijnse journalistiek.
Vreemd dat niemand de veiligheidsraad van de Verenigde Naties samenroept.
Wat Israël verkeerd doet wordt uitvergroot. Wat de Arabieren fout doen wordt met de mantel der liefde toegedekt. Ja toch?
In mijn woordenboek heet dat anti-semitisme.

zondag, augustus 02, 2009

Joschka en de gevaren van cola light?

Om mijn gewicht wat op peil te houden ben ik deze vakantie overgeschakeld op 'light'-drankjes. Pepsi Max cool lemon en Schweppes Agrum light. Alhoewel ik de smaak van aspartaam echt niet apprecieer kan ik die toch met de nodige hoeveelheid ijsblokjes camoufleren.
Joschka daarentegen vindt die drankjes erg lekker. Ik liet hem dan ook een blikje per dag drinken. Na een week kreeg hij echter (niet-jeukende)huiduitslag op zijn borstkas, schouders en rug. Was dit een gevolg van de aspartaam of van de zonnecrème, de zon, zweetbrand, chloor in het zwembad? Ik had ondertussen gelezen dat aspartaam huiduitslag kan veroorzaken. De volgende dagen hebben we hem geen light-drankjes meer gegeven maar wel nog laten zwemmen en met zonnecrème in de zon laten lopen. De uitslag verdween.
Ik durf niet zeggen of dit een gevolg was van zijn "light-episode" maar hij krijgt nu alleen nog water en limonades en cola met echte suiker...
Om uitsluitsel te hebben zouden we hem nog eens moeten volgieten met aspartaamdrankjes! Maar dat zullen we maar niet doen.

donderdag, juli 23, 2009

Carolien blogt

Beste mensen. Sinds vandaag is ook Carolien beginnen bloggen. (Zoals je hieronder kunt lezen.)
Ik had aan volgende taakverdeling gedacht: de boze stukjes door mij en de vriendelijke door Carolien ;-)

Fabian kampeert!

In een klamboe-iglo op zijn kamer. Een gewone (piraten)klamboe zoals bij Joschka leek ons voor de grijpgrage, altijd proevende en immer draaiende Fabian niet veilig. Maar hoe konden we hem dan beschermen tegen die vervelende muggenmonsters? De oplossing hebben we gevonden op het internet, op http://www.klamboe.eu/.

De klamboe-iglo van Fabian:

De piratenklamboe van Joschka:

Het is een beetje lastig om er met een net in slaap gevallen bengeltje in te geraken (3 ritsen!), maar een mens is flexibel …

donderdag, juli 09, 2009

Onbeschoft Proximus!

Je kent het ook wel. De gsm rinkelt en in het vensterje verschijnt 'privé-nummer'. Je neemt op en dan beginnen ze er aan. Een vlot verkoopspraatje en dat je jaren geleden klant was van proximus enz.
Een tijdje geleden was het zover. Ik was aan het werk en een medewerkster van P. belt me op. Ik onderbreek haar en zeg: "Mevrouw ik ben eigenlijk aan het werken!" Waarop zij geïrriteerd reageert: "Ik ook".
Wat een arrogante trut. Maar ja ze past dan ook wellicht volledig binnen het bedrijfsprofiel van Proximus/Belgacom. Ik ben zo iemand die zijn gsm-nummer alleen doorgeeft aan vrienden en familie. Ik krijg dus normaal alleen maar telefoon van mensen die mij echt willen spreken. Daarom zet ik mijn nr. niet in telefoongidsen en geef het ook nooit door aan firma's. Maar omdat ik ooit klant was hebben ze natuurlijk mijn nummer en bellen ze mij dus maar op. Klantvriendelijkheid waarschijnlijk.

Ja ik was ooit klant van Proximus en zelfs nog van Belgacom. Maar ik ben er weggegaan en niet alleen omdat het elders beter en goedkoper was. Ik ben weg gegaan en keer er NOOIT naar terug. Nog liever geen telefoon dan!

woensdag, juli 08, 2009

Vakantienieuws

Voor Joschka en Carolien is de vakantie alweer een weekje ver. Ik ben er zaterdag aan begonnen.
Ik heb eindelijk tijd gevonden om nog eens een berichtje te schrijven. Het is toch merkwaardig hoeveel meer tijd 'verdwijnt' door voor twee kindjes te moeten zorgen.

Vorige week zijn Carolien en Joschka naar de zoo geweest.


Ondertussen is het beginnen regenen... en het is koud geworden...
Nog even nagenieten dus van het mooie weer van vorige week.



Fabian kruipt! Sinds een paar dagen kruipt Fabian. Achteruit weliswaar, maar hij begint toch al wat afstanden af te leggen. Vooruit lukt ook als hij zijn armpjes op een speeltapijtje legt. Dan schuift hij vooruit door het huis.

maandag, juni 08, 2009

Tandje

Fabian zijn eerste tandje is 'doorgebroken'. 't Is vroeg, maar Joschka was ook zo vroeg.
Er staan nog eens nieuwe foto's hier.

dinsdag, mei 26, 2009

Veggiedag?

Ik eet graag groenten en fruit. Het is nu aspergeseizoen en er gaat geen week voorbij of er wordt ten huize Meeus-Oosterlinck een aspergerecept uitgetest.

Voortaan zal in Gent (toch in het stedelijk onderwijs) donderdag bekend staan als 'veggiedag'. Donderdag herbenoemen als "veggiedag" is een quasi religieus statement.
Religieus? Onze vegetarische vrienden hebben hun eigen opvattingen en ideeën(sic) en die proberen ze nu, onder het mom van gezondheid en milieu, op te leggen aan de omnivoren. En dat is onaanvaardbaar.
Weten mijn goede oude 'kameraden' van de Gentse SP-a niet dat een veggiedag maar een begin is? Want binnen afzienbare tijd zal het voorstel gelanceerd worden om niet één maar twee en waarom niet drie of vier of zeven 'veggiedagen' te organiseren. Vleeseten is immers slecht voor de gezondheid, om niet te zeggen vleeseten is des duivels...
Als beleidvoerders echt begaan zijn met de gezondheid van de mensen en vinden dat zij zich nu ook moeten gaan moeien met wat op uw of mijn bord komt dan zouden ze er beter voor zorgen dat alle schoolmaaltijden goede maaltijden zijn. Dus niet het goedkoopste gehakt, niet de vetste frieten, niet een zielig uitgekookt zootje groenten en als dessert a.u.b. geen geaccidenteerd fruit. Elke dag een evenwichtige maaltijd zou een veel verstandiger beleid zijn.
Even terzijde. Waarom noemen ze dat onding 'veggiedag'? Asperges, spruitjes, boontjes, venkel, kool en sla zijn groenten en geen veggies! Da's misschien zo in het veggieparadijs Engeland (waar ze toch nog altijd niet veel van lekker eten kennen), maar bij ons zijn dat groenten of à la limite 'legumen'!! Maar toch geen veggies. Veggies dat is voor de 'kids'...

Gelukkig zijn er ook nog verstandige mensen bij de SP.a.
De Groenen in Leuven hebben naar het voorbeeld van de Gentse groene partij (SP.a) ook gevraagd om op donderdag een veggiedag te krijgen. U ziet het moet van de religieuse vegetarische orde op donderdag. (donderdag geen vlees, vrijdag vis, maar da's dan weer een andere kerk). Gelukkig hebben ze in Leuven Louis Tobback. Nog altijd een man naar mijn hart. En wat lees ik in de krant?
"... het Leuvense SP.A-opperhoofd Louis Tobback is niet onder de indruk. 'Ik wil het voorstel gerust in een commissie laten bekijken, maar een vaste dag opleggen gaan we zeker niet doen. Ik dring mijn levenswijze aan niemand op en ik vind niet dat iemand dat moet doen', meent hij. "
En met deze wijze woorden besluit ik.

donderdag, mei 14, 2009

SP-a jaagt kiezers weg met Bert...

Vandaag op een officieel aanplakbord in Gent: "Bert Anciaux lijstduwer Europa SP.a"
Ik zou de kameraden toch aanraden om die affiche niet op te hangen. Hoeveel kiezers zouden ze per affiche wegjagen?

zondag, april 26, 2009

Gelukkig zijn.

Vrijdagavond kwam ik tot de vaststelling dat ik volkomen gelukkig ben. Alles gaat goed, ik heb 2 knappe, lieve zonen en een knappe, lieve vrouw. We zijn allemaal gezond, we hebben werk dat eigenlijk ook best meevalt enz... En nu dat gevoel vasthouden!
Fabian heeft zijn eerste week crèche achter de rug en ook dat is heel goed verlopen. Geen problemen met flessen drinken, buikslapen (dankzij de huisarts), geen aanpassingsproblemen.
Dinsdag heeft hij er zijn eerste fruitpap opgegeten en donderdag zijn ook de eerste 'petatjes' naar binnen gewerkt. Hij is blijkbaar_volgens de verzorgsters_een geboren 'lepeleter'.
En net als zijn broer, die naar dezelfde crèche ging, is het blijkbaar ook een rustig kindje.
Zoals ik al zei, ik voel me erg gelukkig.
Er staan nieuwe foto's op Picasa.

maandag, april 20, 2009

Eerste dag naar de crèche!

Vandaag startte Fabian aan het vervolg van zijn leven. Vanaf nu zal hij elke dag (behalve tijdens de weekends en vakantie op tijd moeten opstaan, eten en naar crèche, school, universiteit, werk, ...gaan! Tot aan zijn pensioen!
't Was een succes vandaag. Hij heet gespeeld, geslapen, gegeten en gedronken EN hij heeft zijn eerste fruitpapje gegeten!!!

zondag, april 19, 2009

Spenen

Fabian drinkt van de fles...zonder problemen. Tijdens een bezoekje aan de crèche vrijdag suggereerde Tamara (die voor Fabian gaat zorgen) om de flessen en spenen van Tommee Tippee te proberen. Om evidente redenen zorgt de vorm van de speen voor een makkelijker overgang van borst naar fles.






Meer uitle

zaterdag, april 18, 2009

Weg met K3?

Vandaag heb ik Joschka's okkazie-fiets een nieuw kleurje gegeven. Weg met de roze K3-hartjes! 't Is een blitse jongensfiets geworden!
Dank u bompa Gust en oma Monique!

vrijdag, april 17, 2009

Klaar voor de crèche?

Drie maanden oud is hij nu en dus moet/mag hij maandag naar de crèche.

Eerste hindernis die moest genomen worden is het overschakelen van moedermelk naar melk ‘uit een doosje’. Het is onze bedoeling dat hij ’s morgens en ’s avonds nog borstvoeding krijgt maar overdag een flesje. Dat hebben we met Joschka ook gedaan en dat ging prima. Bij Fabian verloopt het niet zo gemakkelijk. Vorige week verliep het relatief vlot. Carolien gaf hem toen zijn flesje. Sinds maandag doet hij erg moeilijk. Of het Carolien is of ik die het flesje geef (en ik doe het nu elke keer sinds dinsdag) het is een strijd. We hebben al van alles geprobeerd: andere flesjes (dodi i.p.v. Avent), andere spenen, op de schoot, in zijn stoel enz. Voorlopig hebben we het meest succes als we hem in zijn stoel zetten (zo een van chicco). We geven hem dan eerst wat lepeltjes melk uit het flesje en dan lukt het meestal om hem te doen drinken van de fles.
Tweede hindernis is zijn slaaphouding. Kinderen mogen van ‘Kind en gezin’ blijkbaar niet op hun buik slapen om het risico op wiegendood te verkleinen.
We hadden met Joschka een gelijkaardig probleem. In de crèche moest hij op zijn rug slapen maar hij wou ook enkel op zijn buik.
Met Fabian hebben we eerst geprobeerd om hem op z’n rug te laten inslapen. Hij werd steeds wakker.
Dan hebben we gemerkt dat hij zonder problemen insliep als hij op zijn buik lag. Dus lieten we hem zo inslapen en draaiden hem na een kwartiertje om. Hij werd wakker. Hetzelfde scenario na een halfuurtje enz.
Uiteindelijk zaten we met een oververmoeid kind en werd Carolien ook doodmoe.
We hebben hem dan (na 4 weken) met een bang hart maar op zijn buik laten slapen en sindsdien slaapt hij prima!
Hij slaapt ’s nachts makkelijk 8 uur. We roken allebei niet, hij slaapt op een stevige matras, zonder knuffels, donsdeken en alle andere zaken die het risico op wiegendood verhogen.
Gisteren zijn we langs geweest op het consultatiebureau van K&G. Waar, tot onze grote verbazing en opluchting, zowel kinderarts als verpleegster duidelijk maakten dat zij niet echt een probleem zagen als er maar genoeg toezicht is in de crèche. De arts ging hierover contact opnemen met K&G. De crèche vraagt immers een medisch attest vooraleer ze hem op zijn buik willen laten slapen.

Is het niet mogelijk dat wij als ouders kunnen bepalen dat ons kind wel op zijn buik mag slapen? En dat we dit eventueel op papier zetten zodat het duidelijk is dat dit onze keuze en verantwoordelijkheid is?

Fabian blijft ondertussen verder groeien. Gisteren zei de kinderarts dat hij er helemaal geen drie maar eerder vier of vijf maand uitziet… Hij weegt ondertussen al 7,190 kg.

dinsdag, april 07, 2009

Babyboom

't Was de voorbije maanden alsof iedereen zwanger was. In de familie was er een plotse opstoot van zwangerschappen.
Nele en Karel beten de spits af met Thor 28/11, dan was het onze beurt met Fabian 16/1, nadien volgden Kim en Kristof met Siena 15/3. Hekkesluiters zijn voorlopig (?) Ellen en Didier met Emilia (1/4)!
Nog een grotere boom was het op het werk. Ik durf ze amper opsommen omdat het risico te groot is om er eentje te vergeten. De laatste 6 maanden waren dat in chronologische volgorde: Tover, Sander, Loïc, Fabian, Lowie, Tibe en er zit er voor heel binnenkort nog eentje aan te komen.
Bij Carolien op het werk heeft de microbe blijkbaar ook de kop opgestoken. Twee zwangeren.
En altijd maar geld in die enveloppen steken. Ik voel erg mee met mijn kinderloze collega's. Maar ja, wat ze nu geven krijgen ze later met hun pensioen terug. Hopelijk.
En ik heb nog een paar nieuwe foto's.

donderdag, april 02, 2009

Viva Emilia!

Op 1 april is Emilia geboren. Het tweede dochtertje van Ellen (mijn nichtje) en Didier. zo kreeg Anaïs haar lang verwachte zusje.
Voor de liefhebbers van statistiek: 3,2 kg en 52 cm.

zondag, maart 29, 2009

Twee broers!


Trekken ze op elkaar? Die vraag krijgen we regelmatig. Vandaar een foto van Joschka en van Fabian op dezelfde leeftijd. Wie is wie?

donderdag, maart 26, 2009

Antizionisme? Antisemitisme!

Als het maar tegen de Joden, sorry, tegen Israël is.
Het kersverse SP-a parlementslid (ex-spirit, anciaux-vriendje en eieren voor zijn geld kiezend en nu dus bij de SP.a) Fouad Ahadir was (op 25/3) aanwezig op een voorstelling van de de Franse komiek Dieudonné.

Meer over Dieudonné uit een interessant artikel van Joods Actueel:
Dieudonné richt eerste anti-Zionistische partij op
Aanzetten tot Jodenhaat of antisemitisme is in alle Europese landen bij wet verboden Dat is echter niet het geval voor het anti-Zionisme. Vandaar dat antisemieten in de islamitische wereld het woord Jood al langer vervangen door de term Zionist. Dieudonné M’bala M’Bala, geboren in 1963 in een voorstad van Parijs, heeft een nieuwe partij opgericht die in de eerste plaats wil strijden tegen het Zionisme. Zijn vader is afkomstig uit Kameroen, zijn moeder is een Franse. De vader is moslim, de moeder bekeerde zich tot de islam, na haar huwelijk

De Franse komiek, die in het verleden werd veroordeeld voor antisemitisme, wil met zijn nieuwe anti-Zionistische partij deelnemen aan de komende Europese verkiezingen van 7 juni. De komiek is van oordeel dat hij en een deel van de Franse bevolking “als slaven onder een zionistisch regime leven”.

In de jaren ’90 werd Dieudonné nog volop gerespecteerd in Frankrijk en behoorde hij tot de groep van zogenaamde Linkse intellectuelen en artiesten. Vandaag geldt hij eerder als extreemrechts en is hij vaak aanwezig op feestjes van Jean Marie Le Pen en Bruno Gollnisch Dieudonné werd meermaals veroordeeld, in 2004 voor zijn beweringen dat de Joden zich verrijkt hadden door de slavernij. En in 2006 voor zijn uitlatingen over de Shoah.

Dieudonné maakt nu dus handig gebruik van een politieke partij om zijn hatelijkheden ongestraft te verkondigen. Hij vindt dat de standpunten van het extreem-rechtse Front National over Israël te soft zijn en zegt dat kiezers het recht hebben om te kunnen stemmen op een partij die zonder schroom uitkomt voor haar standpunten.

De waarschuwende woorden van voormalig premier Yves Leterme over het gevaar van een antisemitisme dat zich aandient in de vermomming van anti-zionisme blijken zonder meer profetisch te zijn.
Origineel artikel

De paus heeft het weer gedaan.

Vreemd toch hoe een bepaalde ‘vrijzinnigheid’ elkaar voor de voeten loopt om de paus en de katholieke kerk uit te mogen spuwen. De Gucht wil zelfs de pauselijke nuntius op het matje roepen.
Andere godsdiensten mogen zich blijkbaar wat meer permiteren. Een voorbeeldje.
Heeft er iemand de ambassadeur van Saoedie-Arabië op het matje geroepen toen de “zedenpolitie” aldaar schoolmeisjes verhinderde om uit een brandende school te vluchten? De arme meisjes waren immers niet volledig (van kop tot teen) volgens de islamitische regels gekleed. Liever kinderen levend laten verbranden dan dat ze ‘onzedig’ op straat lopen. Van wie moet je het meest schrik hebben als vrij denkend individu?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1874471.stm

maandag, maart 16, 2009

Vegetariërs krijgen meer darmkanker!

Vreemd nieuws. Volgens een onderzoek gepubliceerd in de "American Journal of Clinical Nutrition" krijgen vegetariërs minder kanker dan vleeseters.
Maar ze krijgen wel meer darmkanker! Darmkanker wordt nochtans vaak geassocieerd met het eten van rood vlees. Zoals gewoonlijk is er meer onderzoek nodig. Ik zal toch met een iets rustiger gemoed een côte à l'os op de bbq leggen...
Meer hierover op de website van de BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7942479.stm

zaterdag, maart 07, 2009

Nieuwe foto's

Een paar nieuwe foto's op Picasa: http://picasaweb.google.nl/stefan.meeus/Familiekiekjes#

Kind en Gezin is nog eens langsgeweest. Fabian blijft groeien. Gelukkig maar. Ondertussen weegt hij 6 kg. De lengte was wat moeilijk te meten. Carolien stelt voor om hem eens samen te meten. Kwestie van hem in bedwang te houden? Hier volgt het resultaat...straks! 't Is gelukt: 61,5 cm.

zondag, februari 08, 2009

Niet echt halal...

Ik heb op You Tube een leuk Frans liedje ontdekt. Eentje voor de fijnproevers.



Hieronder de tekst.


TOUT EST BON DANS LE COCHON - Juliette


REFRAIN:
Tout est bon dans le cochon
Du groin jusqu'au jambon, c'est bon.
La rate et les rognons,
La queue en tire-bouchon, c'est bon.
Désormais je veux chanter le cochon
Le pâté, le saucisson.
Répétons sur cet air polisson:
"Qui c'est qu'est bon c'est le cochon. C'est bon."

Je pourrais dire bien des choses
Sur son talent.
Il a la couleur des roses
Sans leur piquant
Et puis quand on a terminé
Les bons morceaux,
Reste de quoi faire des souliers
Et des pinceaux.

...Et ça c'est beau!

REFRAIN

Ah c'est pas le régime allégé.
La résistance
Passe par le gobage effréné
De rillettes du Mans(se).
C'est une drogue, un friandise,
A un tel point
Qu'on en planque dans les valises
Comme Jean Gabin.

...Et ça c'est pas bien.

REFRAIN

Le cochon est tellement sage
Qu'en son honneur,
Je vous délivre un message
Qui vient du coeur.
Battons-nous pour les droits de l'homme
Avec raison
Puisqu'on dit souvent que les hommes
Sont des cochons.

Tout est bon dans le cochon
Du groin jusqu'au jambon, c'est bon.
La rate et les rognons,
La queue en tire-bouchon, c'est bon.
Désormais je veux chanter le cochon
Le pâté, le saucisson.
Répétons sur cet air polisson:
Qui c'est qu'est bon? C'est le cochon...
C'est bon!

vrijdag, februari 06, 2009

Statitistieke Fabian: 3 weken!

Fabian is vandaag drie weken oud. Veel tijd om te bloggen blijft er niet over...
Vandaag is Carolien naar Kind en Gezin geweest voor de hoortest. Alles prima.
Hij is ondertussen 56,5 cm. lang en weegt 4,910 kg. Hij groeit dus 1 cm per week. Aan dat tempo duurt het nog geen drie jaar voor hij groter is dan zijn papa!?

vrijdag, januari 23, 2009

Fabian: 1 week!

Fabian is ondertussen een week oud.
Zijn gezichtje is al wat bekomen van de bevalling. Het zag er nogal rood uit. Da's een gevolg van de inspanning bij de bevalling zeker?
Hij is er op een week tijd in geslaagd om zijn geboortegewicht terug te krijgen. Het is opvallend wat een sterke baby hij is. Hij was nog maar net thuis en hij kon zich al omdraaien van op zijn rug naar zijn zij. Ik vond dat spectaculair.

zaterdag, januari 17, 2009

Fabian

Ik heb de eerste foto's on line gezet.
Gisteren is dus onze tweede zoon geboren.
Om 6.30 uur zijn we 'binnengegaan' in het UZ in Gent. Carolien was 41 weken zwanger en onze baby wou blijkbaar niet zelf komen. Hij moet het wel erg goed gehad hebben in de baarmoeder.
We startten met 1 cm opening. Het is toch al iets. Dan werd er een 'ballonnetje' geplaats en als bij toverslag kwamen er sterke (pijnlijke) weeën op gang. Gelukkig bestaat de epidurale verdoving en die bracht bevrijding van de pijn. Tussen 11 en 15 uur lagen we alle twee rustig te soezen, Carolien in bed (met sterke maar nu pijnloze weeën) en ik in de zetel. Tegen 15 uur was er dan toch een 7-tal cm. en een uurtje later 10 cm. opening.
16.00 uur: de bevalling begint en Carolien zet onmiddellijk een spurtje in. Dankzij de verdoving beschikt ze nog over fysieke reserves en dus is er nog genoeg energie over om te persen. En zoals Joschka al in de derde kleuterklas geleerd heeft: “het persen is het lastigst”.
16.48 uur: Fabian is geboren! Een pracht van een baby.

vrijdag, januari 16, 2009

Fabian is geboren!!!!

Vandaag 16 januari 2009 om 16.48 uur is Fabian Meeus geboren. Een prachtbaby van 53.5 cm en 4,690 kg. Joschka's idee om zijn broertje Jerommeke te noemen was uiteindelijk toch nog niet zo'n slecht idee.

Eindelijk!

We vertrekken naar het UZ om de bevalling te laten inleiden!

donderdag, januari 15, 2009

SP.a blijft SP.a!

De naam verandert niet.
Caroline Gennez toch. Wat een arrogantie vanavond in terzake. Gelukkig is er Louis nog. Het gezond verstand van de partij.
Er was een tijd dat een afkorting alleen maar betekenis had als de lettertjes van de afkorting iets betekenden. Die tijd is dus nu achter de rug. Dat is beslist door Caroline en wie? Een congres moet zich niet uitspreken want de naam is niet veranderd.
Stoethaspels-prutsers-amateurs = SP.a: de naam is niet veranderd.
Sjagrijnig-pedant-arrogant = SP.a: de naam is niet veranderd.
Schol-proost-à la votre = SP.a: de naam is niet veranderd.
Schorsenen-prei-andijvie = SP.a: de naam is niet veranderd. (met dank aan drs. P)
Te gek om los te lopen.
En zoals ik voorspeld had. Bert is gearriveerd en de boel gaat naar de knoppen.

Boycot Israël?

Daar gaan we weer. Boycot Israël, koop geen Israëlische producten.
In het “één”-programma "Volt" mag een Belgisch-Palestijns meisje eens komen uitleggen waarom we Israëlische producten moeten boycotten. http://volt.een.be/2009/01/13/economische-solidariteit-met-israel/
Natuurlijk zorgt de VRT voor een mooie inleiding waarin heel duidelijk en uitgebreid een aantal merken worden getoond die we niet meer zouden mogen kopen.
In het gesprek erna kwam ook een vertegenwoordiger van de grootwarenhuizen aan het woord die gelukkig toch enig weerwerk biedt. zijn stelling: “Laat de consument beslissen wat hij koopt en of hij producten van bepaalde landen wil boycotten.”

Als we dan toch boycotten waarom dan niet grondig. Ik heb een aantal suggesties.
Pistachenoten uit het fundamentalistische Iran?
Olie uit Saoedi-Arabië waar meisjes van 10 mogen huwen?
Gas uit Rusland waar de Tsjetsjenen bloedig onderdrukt zijn?
Speelgoed uit China waar de basisrechten van de arbeiders met de voeten worden getreden?
Waarom geen boycot van die landen en wel van Israël? Zou het misschien eventueel toch ergens iets kunnen te maken hebben met het ‘Joods’ zijn?…
Oh ja, en waarom geen boycot van vleesproducten omwille van de “holocaust” bij de dieren. Dat zouden de stijdbare vegetariërs (ariërs?) ook wel zien zitten.
Goede democraten als we zijn moeten we eigenlijk producten boycotten uit alle niet-democratische landen. En dan kunnen we uit het midden-oosten alleen nog producten uit Israël kopen en moeten we de buurlanden van Israël boycotten…

Voor mij alvast geen boycot. Integendeel. Vorige week heb ik, natuurlijk erg bewust, Jaffa pompelmoezen gekocht. Ze hebben me gesmaakt: super lekker!

In de geschiedenis is er nog eens een gelijkaardige oproep geweest: "Kauft nicht bei Juden!"

zaterdag, januari 10, 2009

Wachten!

Gisteren was het 9 januari.
De baby is voldragen.
Hij wil maar niet komen.
Misschien is het wel te koud.
Enfin we denken om hem eventueel een andere naam te geven.
Godot!

vrijdag, januari 09, 2009

Leve de Palestijnen?

De Belgische regering heeft beslist (dat op zich is al groot nieuws) om Palestijnse kinderen in Belgische ziekenhuizen te verzorgen. Goed voor die kinderen! Maar kan iemand mij eens uitleggen waarom Palestijnen altijd meer aandacht krijgen dan alle andere sukkelaars in de wereld?
Waarom geen Belgisch ziekenhuis voor de kinderen uit Oost-Congo, uit Darfoer, enz…
Ik weet wel waarom. Maar daarover later misschien wel eens meer.