dinsdag, november 27, 2007

Landen?

Valt het u ook op? Alle dagen vertellen ‘ze’ ons dat Leterme nog niet kan landen of dat hij binnenkort gaat landen, of dat de NVA of Milquet zijn landing vertraagt, enz.

Ik wist niet dat Leterme aan het vliegen was. Want als je wil landen moet je toch eerst vliegen? Wie van een grote hoogte springt die valt. Met een parachute wordt het dan wel weer ‘landen’ en je kan natuurlijk ook landen in de militaire betekenis, zoals bij de landing in Normandië.

Gek hoe één journalist begint over landen en dat zowat al zijn soortgenoten de terminologie overnemen.
Een piloot die met een vliegtuig landt die heeft zijn werk gedaan. Het moeilijkste bij vliegen is naar men mij zegt blijkbaar het opstijgen en het landen.
De analogie met een regering vormen zie ik niet. (Tenzij je natuurlijk denkt dat Leterme zijn werk erop zit eens hij een regering gevormd heeft.) Als er dan toch een analogie is dan wel deze: Leterme probeert zijn vliegtuig in de lucht te krijgen…de wielen raken de grond niet meer…eindelijk, boven de wolken…en nu op automatische piloot…we gaan stuntvliegen…een looping…een veilige vlucht…behouden vaart…ervaren stuurlui…(het gaat om luchtVAART)…en na 4 jaar de juiste richting te zijn uitgevlogen LANDEN we op onze bestemming en vragen we (aan de bevolking) of we mogen bijtanken om nog een paar jaar verder te kunnen vliegen.

Dus als Leterme eindelijk geland is, zijn er nieuwe verkiezingen (met een gesplitste kieskring B-H-V?)

Geen opmerkingen: