dinsdag, november 27, 2007

Landen?

Valt het u ook op? Alle dagen vertellen ‘ze’ ons dat Leterme nog niet kan landen of dat hij binnenkort gaat landen, of dat de NVA of Milquet zijn landing vertraagt, enz.

Ik wist niet dat Leterme aan het vliegen was. Want als je wil landen moet je toch eerst vliegen? Wie van een grote hoogte springt die valt. Met een parachute wordt het dan wel weer ‘landen’ en je kan natuurlijk ook landen in de militaire betekenis, zoals bij de landing in Normandië.

Gek hoe één journalist begint over landen en dat zowat al zijn soortgenoten de terminologie overnemen.
Een piloot die met een vliegtuig landt die heeft zijn werk gedaan. Het moeilijkste bij vliegen is naar men mij zegt blijkbaar het opstijgen en het landen.
De analogie met een regering vormen zie ik niet. (Tenzij je natuurlijk denkt dat Leterme zijn werk erop zit eens hij een regering gevormd heeft.) Als er dan toch een analogie is dan wel deze: Leterme probeert zijn vliegtuig in de lucht te krijgen…de wielen raken de grond niet meer…eindelijk, boven de wolken…en nu op automatische piloot…we gaan stuntvliegen…een looping…een veilige vlucht…behouden vaart…ervaren stuurlui…(het gaat om luchtVAART)…en na 4 jaar de juiste richting te zijn uitgevlogen LANDEN we op onze bestemming en vragen we (aan de bevolking) of we mogen bijtanken om nog een paar jaar verder te kunnen vliegen.

Dus als Leterme eindelijk geland is, zijn er nieuwe verkiezingen (met een gesplitste kieskring B-H-V?)

zaterdag, november 17, 2007

SOS Joschka bis

Het vervolg. Hier legt Piet/Joschka mij het vuur aan de schenen met de traditionele vraag: "wat hebben we vandaag geleerd?"

vrijdag, november 16, 2007

SOS Piet? SOS Joschka!

Joschka is net als zijn papa een grote fan van SOS Piet. Zodra hij mij in de keuken bezig ziet komt hij als een volleerde "chef" uitleggen hoe alles moet.
Overigens is dit mijn eerste poging om via youtube te werken.

Hier alvast de URL: SOS Joschka

vrijdag, november 09, 2007

Sterkte Saskia!

Gisteren werd Saskia geopereerd. Saskia is iemand die ik heb leren kennen in mijn studententijd. Ze maakte deel uit van de eerste VVS-kern die we sinds lang aan de VUB hadden kunnen oprichten. Ze was toen een spring in ’t veld, lief en een soms een tikkeltje naïef. Iemand die wat uit de toon kon vallen bij al die ‘serieuze’ linkse studenten. Ze schreef toen voor het studentenblad De Moeial. Ik had eigenlijk al lang geen contact meer met haar, maar ik heb haar in 2002 terugvonden toen ik (al googelende)op zoek was naar andere oude bekenden en zo op haar blog terecht kwam. Sindsdien lees ik haar blog regelmatig. Ik ken geen andere bloggers die zo leuk schrijven. Zelfs wie haar niet kent volgt graag haar avonturen. Het vreemde is (vond ik) dat ze, zelfs al is ze nu veertig nog altijd dezelfde is gebleven.
Saskia heeft al jaren kanker. Een kanker die nu blijkbaar opnieuw zijn lelijke kop bovensteekt en haar probeert te vellen. Ze moest gisteren onder het mes. Ik vond dat ik toch iets moest schrijven om haar veel sterkte te wensen.

zaterdag, november 03, 2007

Nieuwe foto's

Ik heb gisteren een paar nieuwe foto's op de fotopagina gezet.

vrijdag, november 02, 2007

De herfstvakantie

Ze vliegt voorbij. Ik ben al de hele week met Joschka thuis. De week startte al niet erg denderend met een alweer verkouden Joschka. Hij is nu al bijna vier weken ononderbroken verkouden. Vooral de snotneus stopt niet met snotteren. Maandag en dinsdag zijn we dus maar binnen gebleven. De Duplo-toren afgebroken en er opnieuw een Duplo-kasteel van gemaakt. Hij begint nu toch al goed inzicht te krijgen in de plannetjes en de verschillende soorten blokjes. Dankzij de handleiding slaag ik er toch in om een relatief mooi bouwsel te maken.
Dankzij de digitale tv van telenet heeft hij ook al uren naar “Nick JR” kunnen kijken.
Woensdag zijn we naar het circus gaan kijken.Circus Malter op het Sint-Pietersplein. Joschka heeft er van genoten. Tijdens de pauze heeft hij zelfs een rondje op een paard mogen rijden. Hij mocht kiezen tussen een klein of een groot paard. Hij wou het liefst op “een groot paard” zitten. Je had hem moeten zien. Zo fier als een gieter.
Ik heb vooral de wilde dieren gemist. Geef toe een circus met honden, katten, geiten, ezels en paarden is toch een flauw afkooksel van de shows met olifanten, leeuwen, tijgers,…
Dat hebben we ook weer aan de groene softies te danken.
We hebben er toch van genoten. Na twee dagen geniet ik nog na…van de harde houten zittingen.
En dan het “hoogtepunt” van de week. Daniël Termont in de Slimste mens. Echt reclame voor Gent denk ik dan... De vuilenmoppentappende burgemeester. Ik hoop dat Gilbert Temmerman niet naar zijn tv zat te kijken. Ik kan mij zo voorstellen dat zijn al erg hoge “ergernisgraad” tot aan het maximumniveau zou gestegen zijn. Waarom willen politici zo krampachtig grappig zijn? Daniël is in feite een ernstig politicus die als schepen van de haven heel goed werk heeft geleverd. En dan komt hij op tv en slooft hij zich uit om een beeld neer te zetten van een politieker die enkel op café zit, vuile moppen tapt, enz… Ja hij kan wel een glas of meer drinken, moppen tappen, enz. Maar ik herinner mij hem toch ook als een hardwerkend iemand, die zijn dossiers goed kent en dus wel iets meer is dan die karikatuur die op tv werd vertoond.