zondag, april 26, 2009

Gelukkig zijn.

Vrijdagavond kwam ik tot de vaststelling dat ik volkomen gelukkig ben. Alles gaat goed, ik heb 2 knappe, lieve zonen en een knappe, lieve vrouw. We zijn allemaal gezond, we hebben werk dat eigenlijk ook best meevalt enz... En nu dat gevoel vasthouden!
Fabian heeft zijn eerste week crèche achter de rug en ook dat is heel goed verlopen. Geen problemen met flessen drinken, buikslapen (dankzij de huisarts), geen aanpassingsproblemen.
Dinsdag heeft hij er zijn eerste fruitpap opgegeten en donderdag zijn ook de eerste 'petatjes' naar binnen gewerkt. Hij is blijkbaar_volgens de verzorgsters_een geboren 'lepeleter'.
En net als zijn broer, die naar dezelfde crèche ging, is het blijkbaar ook een rustig kindje.
Zoals ik al zei, ik voel me erg gelukkig.
Er staan nieuwe foto's op Picasa.

maandag, april 20, 2009

Eerste dag naar de crèche!

Vandaag startte Fabian aan het vervolg van zijn leven. Vanaf nu zal hij elke dag (behalve tijdens de weekends en vakantie op tijd moeten opstaan, eten en naar crèche, school, universiteit, werk, ...gaan! Tot aan zijn pensioen!
't Was een succes vandaag. Hij heet gespeeld, geslapen, gegeten en gedronken EN hij heeft zijn eerste fruitpapje gegeten!!!

zondag, april 19, 2009

Spenen

Fabian drinkt van de fles...zonder problemen. Tijdens een bezoekje aan de crèche vrijdag suggereerde Tamara (die voor Fabian gaat zorgen) om de flessen en spenen van Tommee Tippee te proberen. Om evidente redenen zorgt de vorm van de speen voor een makkelijker overgang van borst naar fles.






Meer uitle

zaterdag, april 18, 2009

Weg met K3?

Vandaag heb ik Joschka's okkazie-fiets een nieuw kleurje gegeven. Weg met de roze K3-hartjes! 't Is een blitse jongensfiets geworden!
Dank u bompa Gust en oma Monique!

vrijdag, april 17, 2009

Klaar voor de crèche?

Drie maanden oud is hij nu en dus moet/mag hij maandag naar de crèche.

Eerste hindernis die moest genomen worden is het overschakelen van moedermelk naar melk ‘uit een doosje’. Het is onze bedoeling dat hij ’s morgens en ’s avonds nog borstvoeding krijgt maar overdag een flesje. Dat hebben we met Joschka ook gedaan en dat ging prima. Bij Fabian verloopt het niet zo gemakkelijk. Vorige week verliep het relatief vlot. Carolien gaf hem toen zijn flesje. Sinds maandag doet hij erg moeilijk. Of het Carolien is of ik die het flesje geef (en ik doe het nu elke keer sinds dinsdag) het is een strijd. We hebben al van alles geprobeerd: andere flesjes (dodi i.p.v. Avent), andere spenen, op de schoot, in zijn stoel enz. Voorlopig hebben we het meest succes als we hem in zijn stoel zetten (zo een van chicco). We geven hem dan eerst wat lepeltjes melk uit het flesje en dan lukt het meestal om hem te doen drinken van de fles.
Tweede hindernis is zijn slaaphouding. Kinderen mogen van ‘Kind en gezin’ blijkbaar niet op hun buik slapen om het risico op wiegendood te verkleinen.
We hadden met Joschka een gelijkaardig probleem. In de crèche moest hij op zijn rug slapen maar hij wou ook enkel op zijn buik.
Met Fabian hebben we eerst geprobeerd om hem op z’n rug te laten inslapen. Hij werd steeds wakker.
Dan hebben we gemerkt dat hij zonder problemen insliep als hij op zijn buik lag. Dus lieten we hem zo inslapen en draaiden hem na een kwartiertje om. Hij werd wakker. Hetzelfde scenario na een halfuurtje enz.
Uiteindelijk zaten we met een oververmoeid kind en werd Carolien ook doodmoe.
We hebben hem dan (na 4 weken) met een bang hart maar op zijn buik laten slapen en sindsdien slaapt hij prima!
Hij slaapt ’s nachts makkelijk 8 uur. We roken allebei niet, hij slaapt op een stevige matras, zonder knuffels, donsdeken en alle andere zaken die het risico op wiegendood verhogen.
Gisteren zijn we langs geweest op het consultatiebureau van K&G. Waar, tot onze grote verbazing en opluchting, zowel kinderarts als verpleegster duidelijk maakten dat zij niet echt een probleem zagen als er maar genoeg toezicht is in de crèche. De arts ging hierover contact opnemen met K&G. De crèche vraagt immers een medisch attest vooraleer ze hem op zijn buik willen laten slapen.

Is het niet mogelijk dat wij als ouders kunnen bepalen dat ons kind wel op zijn buik mag slapen? En dat we dit eventueel op papier zetten zodat het duidelijk is dat dit onze keuze en verantwoordelijkheid is?

Fabian blijft ondertussen verder groeien. Gisteren zei de kinderarts dat hij er helemaal geen drie maar eerder vier of vijf maand uitziet… Hij weegt ondertussen al 7,190 kg.

dinsdag, april 07, 2009

Babyboom

't Was de voorbije maanden alsof iedereen zwanger was. In de familie was er een plotse opstoot van zwangerschappen.
Nele en Karel beten de spits af met Thor 28/11, dan was het onze beurt met Fabian 16/1, nadien volgden Kim en Kristof met Siena 15/3. Hekkesluiters zijn voorlopig (?) Ellen en Didier met Emilia (1/4)!
Nog een grotere boom was het op het werk. Ik durf ze amper opsommen omdat het risico te groot is om er eentje te vergeten. De laatste 6 maanden waren dat in chronologische volgorde: Tover, Sander, Loïc, Fabian, Lowie, Tibe en er zit er voor heel binnenkort nog eentje aan te komen.
Bij Carolien op het werk heeft de microbe blijkbaar ook de kop opgestoken. Twee zwangeren.
En altijd maar geld in die enveloppen steken. Ik voel erg mee met mijn kinderloze collega's. Maar ja, wat ze nu geven krijgen ze later met hun pensioen terug. Hopelijk.
En ik heb nog een paar nieuwe foto's.

donderdag, april 02, 2009

Viva Emilia!

Op 1 april is Emilia geboren. Het tweede dochtertje van Ellen (mijn nichtje) en Didier. zo kreeg Anaïs haar lang verwachte zusje.
Voor de liefhebbers van statistiek: 3,2 kg en 52 cm.