dinsdag, december 30, 2008

Piratenbed

Een paar dagen geleden kregen we telefoon van Weba. Het piratenbed was er!
Dezelfde namiddag heb ik het (met de hulp van Joschka) in mekaar gezet.
Ziehier de fiere piraat.
Meer foto's op Picasa.

maandag, december 22, 2008

De familie aan het werk.

Twee weekends geleden kwamen Caroliens zus Carla en haar dochter Annelies schilderen.
Vorig weekend was het de beurt aan mijn zus en schoonbroer.
Dank u allemaal!!!
Aan de slag.

woensdag, december 03, 2008

Berichtje voor Caroline Gennez

Beste Caroline

Betreft: Bert Anciaux op prepensioen a.u.b.!

’t Is lang geleden dat je nog van mij gehoord hebt. Maar in deze voor de SP.a moeilijke tijden moet ik tussenkomen. Ik heb eigenlijk heel wat goede raad voor jou over hoe je de partij vooruit zou kunnen helpen. Maar daar ga ik je niet mee lastig vallen.
Voor één dringende zaak maak ik echter een uitzondering. Die dringende zaak heet Bert Anciaux. Ik heb het zelf altijd een foute beslissing gevonden om met de ‘spiritisten’ in zee te gaan. Ik weet dat de eigen partij ook vol zit met links-liberalen en dat het dus voor de hand lag om hen erbij te vragen maar toch.
Ik wil je vandaag toch één goede raad geven: “Laat Bert niet binnen!”
Overal waar Bert gepasseerd is, de Volksunie, ID21, Spirit/Vl. Pro, is er eerst ruzie, dan valt de boel uiteen en uiteindelijk verdwijnt de partij.
Het gaat al niet goed met de SP.a maar dat zal wel van voorbijgaande aard zijn? Maar Bert binnenhalen zal het einde betekenen.

Groetjes
Stefan

zondag, oktober 26, 2008

zondag, september 07, 2008

Erik

Het was van 1976 geleden dat ik mijn vriend Erik gezien had. Wij waren (over)buurjongens en beste vrienden. Maar vooral, we hadden het geluk om kind te zijn in een tijd waarin ouders hun kinderen nog op straat lieten lopen. En dat deden we dan ook. Na school, tijdens de vakantie, namen we onze fiets en gingen we op pad. Ik herinner me bijvoorbeeld nog dat we naar de ringvaart fietsten (waar nu de R4 ligt) en dat we dan de helling van de vaart ‘afdaalden’ om aan de rand van het water zitten. Of we gingen spelen in huizen in opbouw, speleologen in de kruipkelders van de nieuwe villa’s in de buurt. En er werd nogal wat gebouwd in de seventies! We kropen door de haag van zijn tuin rechtstreeks in de tuin van het Sint-Paulusseminarie. Spelen op verboden terrein! We zijn er ooit nog achterna gezeten door een boze non op een fiets. Enz.
In de boeken van Stephen King spelen kinderen vaak een belangrijke rol (vb in “It”). Die sfeer van een groepje vrienden dat allerlei avonturen beleeft herinnert me keer op keer aan mijn kindertijd en de avonturen met Erik. Bij ons was er natuurlijk niet zoveel 'horror' aanwezig...
Mijn verhuis naar Oostende maakte een einde aan onze vriendschap. En vorige donderdag wandelde hij het secretariaat van het UCT binnen om een pakje af te geven! Ik had al “gegoogeld” om hem terug te vinden en dan staat hij daar gewoon voor mijn neus.
Ondertussen hebben we getelefoneerd en hebben we afgesproken om volgende week samen te komen.

woensdag, augustus 06, 2008

Joschka zwemt!

Joschka speelt graag in het water, eigenlijk is hij bij mooi weer amper uit het water te houden. En vandaag was het zover. Hij heeft het aangedurfd om zonder zwembandjes te zwemmen. Alweer een mijlpaal. Ik ben zo snel mogelijk de camera gaan halen om zijn eerste slagen vast te leggen.

zaterdag, augustus 02, 2008

't Is afgelopen de vakantie!

Thuisblijven tijdens de vakantie. Daar hadden we voor gekozen om onze verbouwingen te helpen betalen. Een goede keuze? Financieel wel, maar geef mij maar een reis naar een zonnig buitenland. Toch hebben we ons nog goeg geamuseerd. Joschka kon maar niet genoeg krijgen van de Gentse feesten. We hebben ons wel beperkt tot kindertoestanden overdag. En uiteindelijk viel het weer goed mee. De rest van de tijd hebben we gevuld met klusjes, vrienden op bezoek krijgen, bij vrienden en familie op bezoek gaan en vooral veel luieren.
De laatste dagen hebben we onze verbouwplannen nog eens grondig bekeken en zijn we aan de zoektocht begonnen naar vloertegels, trappen (ééntje), deuren, velux (met muggenwering en rolluik), douchecabines, enz.
Dit weekend komt zowat de hele familie van reis terug. Ik hoop dat iedereen veilig thuis komt.
En maandag begin ik terug te werken. Ik heb er al zin in...
Joschka's hoogtepunt? In het zwembad bij tante Nelly.

dinsdag, juli 08, 2008

Suikerwafels

De vakantie is nu al anderhalve week ver. Vorige week hebben we nog af en toe kunnen genieten van zomerweer. Joschka is dan amper uit 'zijn zwembad' te houden.

Sinds het EK hebben we nu ook een grote voetbalfan in huis.
Kijk op de foto hoe hij zich spiegelt in het raam van de veranda...


Gisteren ben ik dan maar noodgedwongen beginnen klussen. Onze twee "strandcabines"
werden schilderklaar gemaakt. Nu nog eens 24 uur zonder regen en de verf mag er op...
Deze namiddag heb ik samen met mijn sous-chef Joschka suikerwafels gemaakt. 't Was onze eerste keer, maar dankzij de hulp van SOS Piet zijn ze perfect gelukt!

dinsdag, juli 01, 2008

4 jaar gezond!

Ja, met een uitroepteken!!! De poliep was er eentje van de onschuldige soort (hyperplastische poliep)die niet (of bijna niet?) kan ontaarden tot een kwaadaardige tumor. Alles was dus in orde. De tumormerkers hebben nog nooit zo laag gestaan (0,7).

dinsdag, juni 17, 2008

’t Is een tweeling!

Deze voormiddag echografie in het UZ. Op de echo zag ik twee mooie ronde bolletjes. Galstenen! ’t Zijn wel joekels, zei de radiologe…
Nadien de coloscopie. De ‘voorbereiding’ (darm leegmaken) was niet echt aangenaam. Ik ben in het weekend begonnen met zowel zaterdag en zondag 10 druppletjes ‘Laxoberon’. Veel deden die niet behalve mij, in de nacht van zaterdag op zondag) om drie uur met krampen wakker maken.
Maandag moest ik om 14 uur drie zakjes (grote zakjes) Endofalk oplossen in 1.5 liter koud water en dan uitdrinken. Beikes. Zo vies. Ik heb wel eventjes moeten putten uit mijn voorraad overredingskracht om mijzelf 6 grote glazen vies spul te doen drinken… Om 19 uur hetzelfde scenario, opnieuw drie zakjes! Enfin, leeg dat mijn darmen waren vannacht.
Het onderzoek zelf (in een lichte roes) was niet al te pijnlijk. Maar zat dat ik mij voelde nadien! Ik denk dat de verdoving met vertraagd effect werkte. De dr. zei dat ze aan mijn ogen zag dat ik nog goed alert was. Aan mijn ogen? Zou het niet eerder aan de pijnlijke grimassen geweest zijn?
Op het einde van het onderzoek (denk ik) zag ze toch wel een poliep zitten. Die heeft ze weggenomen. Ik hoop dat het echt een onschuldig poliepke was.
Gelukkig was Carolien er om mij nadien terug mee naar huis te loodsen. Als een echte dronkaard aan de arm van zijn vrouw die hem ondersteunt.
Volgende dinsdag de resultaten van alle onderzoeken.

zondag, juni 15, 2008

Re-lax

Dinsdag moet ik naar het UZ voor de klassieke 6-maandelijkse onderzoeken (bloed, longfoto, echografie) maar ook voor de tweede coloscopie sinds mijn operatie. De laatste was in april 2005. De bedoeling is natuurlijk om te ontdekken of er zich geen poliepen gevormd hebben in mijn dikke darm. Het is niet echt een aangenaam onderzoek en de voorbereiding is al evenmin om naar uit te kijken. Sinds gisteren ben ik op dieet. Geen pitten (kiwi, aardbei, tomaat en geen bruin brood).
Vanaf morgen mag ik de hele dag alleen vloeibare voeding gebruiken. En ik moet (re)-laxeren... ;-)
Mijn dikke darm moet er natuurlijk netjes uitzien voor het onderzoek. Enfin, meer details bespaar ik u.

maandag, mei 05, 2008

Chemo Brain

Sinds ik chemotherapie heb gehad is het mij opgevallen dat mijn geheugen mij soms in de steek laat. Dramatisch is het niet. Ik weet nog wie ik ben en ik herken ook nog mijn huisgenoten en mijn collega’s…
Ik weet nog altijd dat Pearl Harbor op 7 december 1941 door de ‘Jappen’ werd gebombardeerd, dat in 732 Karel Martel de Saracenen versloeg, enz.
’t Zijn meer kleine dingen die ik vergeet (meen ik mij te herinneren…). Een doosje chocolaatjes van “Merçi”. Ik heb ze gekregen op het werk. Maar van wie en waarom? Ik kan het mij echt niet herinneren. “Heb ik een geplande cursus Nederlands geannuleerd?” Ik zou het echt niet meer weten.
In het UZ hebben ze mij gezegd dat dat een van de bijwerkingen van chemo-therapie zou kunnen zijn. Vorige week kreeg ik hiervan de bevestiging in een artikeltje van de BBC. Wie anders? http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7360127.stm In het artikel spreken vermelden ze chemo met 5FU. En dat is nu net de chemo die ik heb gekregen. Het verschijnsel heeft een naam “chemo brain”.

Waar ligt Melle?

't Is bijna niet te geloven. 13 april nog maar blogde ik over de fenomenale geografische kennis van de VRT-redactie. Ik citeer/parafraseer even mijn eigen bericht: "Waar ligt (vul een naam van een willekeurige Oostvlaamse gemeente in)Melle?
In West-Vlaanderen! Tja, voor de Antwerpse? VRT-journalisten van dienst zijn Oost en West-Vlaanderen duidelijk een pot nat: “de Vlaanders”.
Terug naar de actualiteit. Eergisteren las ik op teletekst (bij de rubriek West-Vlaanderen) iets over een ongeval op de E40 in Melle. Mijn eerste reactie was er eentje van:" 't kan toch niet waar zijn? Alweer? Hebben ze daar op die redactie geen atlas, geen internet, geen ..."
Voor wie mij niet gelooft voeg ik nogmaals een afbeelding toe van de website "De Redactie".

zaterdag, april 19, 2008

Joschka moet zich scheren…

Onzin natuurlijk!
Hij heeft deze week zijn eerste melktandje verloren! ’t Gaat dus toch echt allemaal zo snel vooruit “als d’ouderen zongen”. Hij was natuurlijk erg fier, vooral nadat we zijn initiële bezorgdheid over het verliezen van al zijn melktanden in één keer hebben kunnen opvangen.

zondag, april 13, 2008

Waar ligt Kaprijke?

In West-Vlaanderen! Tja, voor de Antwerpse? VRT-journalisten van dienst zijn Oost en West-Vlaanderen duidelijk een pot nat: “de Vlaanders”.

Op de website van "De Redactie" doen ze het al niet veel beter.

Gisteren las ik dat de pastoor van Kaprijke in zijn pastorie is overvallen. De man kreeg blijkbaar een aantal rake klappen en werd gekneveld. De dieven gingen er met flessen champagne, wijn en zijn portefeuille aan de haal. (artikel in …Het Nieuwsblad)
De VRT denkt (sic) niet alleen dat Kaprijke in West-Vlaanderen ligt maar lijkt het nog nodig te vinden om alvast in de titel hierover grappig proberen te zijn. Vindt u ook niet dat er een licht anti-klerikale ondertoon te lezen valt in: “Pastoor is champagne kwijt.” Er ontbreekt enkel nog een opmerking over de meid van de pastoor.

vrijdag, april 11, 2008

Mijn zoektocht naar de echte paella!


Ik ben een van die mannen die graag kookt. Uit mijn kinderjaren herinner ik mij de lekkere paella die we op reis in Spanje aten. Ik spreek nu over eind jaren 60, begin jaren 70. We betaalden nog met pesetas waarop toen nog de afbeelding van Franco stond met de vermelding “FRANCISCO FRANCO, CAUDILLO DE ESPANA POR LA GRACIA DE DIOS”
Girona heette nog Gerona en we gingen naar “Playa de Aro” en nog niet naar het Catalaanse Platja d’Aro.
In Spanje waren Paella en Zarzuela mijn twee favoriete gerechten.

Eens ik zelf ben beginnen koken ben ik op zoek gegaan naar een recept om echte Spaanse paella te maken. Moeilijk. Het internet bestond nog niet en dus moest ik wel in kookboeken op zoek. Nergens vond ik een deftig recept.
Als je in een Belgisch restaurant paella bestelde kreeg je meestal een soort rijstschotel die dan ook nog eens niet echt lekker was.
Mijn eigen creaties waren meestal ook al niet veel beter dan veredelde rijstschotels.
Uiteindelijk kwam de oplossing uit Spanje zelf. In oktober 1991 was ik in Calpe en het waren fiestas van “Moros y Cristianos”. Die feesten duurden zowat een week. Op een van die feestdagen zag ik op een groot braakliggend stuk grond groepjes Spanjaarden die vuurtjes maakten. Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en ik ben een kijkje gaan nemen.
Het waren telkens verschillende families die een ouderwets vuurtje maakten met sprokkelhout en daar een grote pan opzetten. Zou het geheim van de paella hier voor mij onthuld worden? Ja, dus!
Kort samengevat maakten die Spanjaarden hun paella als volgt:
1. Zet een grote pan op het vuur
2. Bak in die pan de verschillende ingrediënten, maar niet alles in een keer
Alles werd apart gebakken. De stukjes kip (bakken, kruiden en uit de pan halen), de stukjes vlees (bakken, kruiden en uit de pan halen), de stukjes vis, de schaaldieren, de groenten, enz.
3. Doe de rijst (rijst die kan kleven!!) in dezelfde pan (waar al vetstoffen en aroma’s van de verschillende ingrediënten inzitten) en bak de rijst tot hij mooi glazig is.
4. Giet een klaargemaakte bouillon over de rijst en laat die koken. (een paar bouillonblokjes oplossen in water geeft ook al een goed resultaat)
5. Kruiden: peper, zout, saffraan, … Suggestie gebruik paellakruiden “Paellero van Carmencita”. Ik heb ze laatst in de Carrefour gevonden.
6. Voeg de verschillende ingrediënten toe naargelang de gaartijd die ze nog nodig hebben (eerst vlees, dan gevogelte, vis, groenten).
7. Ik doe er op het einde nog wat gesnipperde look bij.
8. Op het einde mag je de rijst nog zachtjes laten “aanbakken” aan de bodem van de pan.
9. Smakelijk!

zondag, april 06, 2008

Journalistiek schoonheidsfoutje...blundertje...

Vanavond op het VTM-nieuws van 19 uur. Een reportage over orgaandonatie. Achtergrondsbeeld: twee hersenhelften.
Ik wist dat er al heel wat organen kunnen getransplanteerd worden. Maar hersenen?
Er is ongetwijfeld behoefte aan. U mag zelf aanvullen wie het dringend nodig heeft. Ik vrees dat er te weinig hersenen voorradig zullen zijn. Leve de artificiële intelligentie!
Of om het te zeggen met Monty Python: (uit "The Galaxy Song")
"And pray that there's intelligent life somewhere up in space,
Because there's bugger all down here on Earth." Zeker op de nieuwsredacties...

Journalistiek blundertje...

Een blundertje, wat word ik mild. Gisterenavond op het VTM-nieuws van 19 uur. Een reportage over het bombardement op Mortsel van 5 april 1943.
Bij een geallieerd bombardement vergist men zich van doelwit en vallen de bommen op de woonwijken van Mortsel. Meer dan 900 doden en 1000 gewonden.
De begeleidende beelden op het VTM-nieuws tonen echter het afvuren van Duitse V1's. Wat die V1's met Mortsel te maken hebben? Maar ja, 't zijn bommen, 't is de tweede wereldoorlog en er is puin te zien, en dus zullen we dat maar tonen...
De commentaarstem zegt enkel dat het de geallieerden waren die de boel platgooiden, maar waarom? Hadden ze een ander doelwit? Triestig toch zo'n slordigheid.

vrijdag, april 04, 2008

Het klimaat warmt op!

Elk jaar wordt het een beetje warmer, de poolkappen smelten en straks verzuipen we samen met de ijsberen? Gelooft u dat echt? Ik heb er heel wat moeite mee om aan te nemen dat menselijke activiteiten de opwarming zouden veroorzaken.
EN VANDAAG VIEL IK BIJNA VAN MIJN STOEL TOEN IK HET VOLGENDE LAS op de website van de BBC: "Global temperatures this year will be lower than in 2007 ... This would mean global temperatures have not risen since 1998, prompting some to question climate change theory.".
Ik dacht toch dat de temperatuur elk jaar wat steeg en nu blijkt dat sinds 1998 de temperatuur niet stijgt! Da's al 10 jaar!!! Hoeveel miljarden willen we uitgeven om de effecten van de opwarming tegen te gaan? Goed bestuur?
Enfin ik ben geen wetenschapper maar ik ben verbouwereerd om te mogen lezen dat de temperatuur dus helemaal niet stijgt. Ik ben ook heel erg benieuwd of dit bericht wordt opgepikt door onze politiek-correcte media.
Het hele artikel staat hier.

donderdag, maart 27, 2008

Sneeuw

Sneeuw. Is er iets plezanter voor een kind? Om in de de sneeuw te kunnen spelen mochten we wel niet te lang wachten. Dus op tijd opstaan, wat kleren aantrekken en in de sneeuw gaan spelen. Ontbijten doen we nadien.
De eerste dag zijn we erin geslaagd om een miniatuur sneeuwpop te maken. Dag twee hebben we de slee uitgehaald en ben ik tot de vaststelling gekomen (alweer) dat mijn fysiek dringend aan verbetering toe is...
Foto's!

Paaseieren

Nat. De paasvakantie is nat! Carolien zit te snotteren, Joschka zit te snotteren en ik ben (voorlopig nog?) gezond.
Vorig weekend stond in het teken van de paaseitjes. In mijn kindertijd werden die nog, zonder enige discussie, door de "klokken van Rome" gebracht. Tegenwoordig is het blijkbaar de paashaas die dat werk doet. Ik blijf halstarrig vasthouden aan de klokken van Rome. Ik vind het geciviliseerder dan die 'heidense' paashaas.
Enfin op paaszaterdag zijn we eieren gaan rapen met de Gezinsbond van Wondelgem. Met een paashaas natuurlijk...
Op Pasen zijn we dan naar Bompa Gust en Oma Monique gegaan. Daar komen elk jaar mijn geliefde Klokken van Rome overgevlogen. Joschka kijkt er erg naar uit. Dan kan hij tenminste rustig alleen eitjes zoeken.
Foto's staan hier.

vrijdag, januari 25, 2008

Ken uw klassiekers!

Joschka zingt: "Kom van dat dak af" van Peter Koelewijn. Dat komt ervan met zo'n piepjonge ouders...

zaterdag, januari 12, 2008

Naar de bakker;

Joschka's klas is de hele week in "bakkerijsfeer" geweest. Met als hoogtepunt een bezoek aan de bakkerij van de papa van één van z'n vriendjes in de klas. Bakkerij Reyntens in de Burgstraat 31 in Gent. Gisterenavond heeft hij zijn werkstukje getoond!

zondag, januari 06, 2008

Antiek te koop!

Jaren geleden heb ik van mijn 'tante Lief' een antieke tafel met zes stoelen en een kast cadeau gekregen. De tafel en de stoelen staan momenteel op zolder. Ze namen te veel plaats in en we zouden ze graag verkopen. Maar wat is zo'n tafel met zes stoelen waard? Ik begin met de zoektocht naar wie mij hierover een zinnig antwoord kan geven. De kast verkopen we niet.
Zo zien ze er uit: Tafel en stoel

donderdag, januari 03, 2008

Enkele impressies uit de kerstvakantie

We hebben weer heel wat gefeest.
We zijn begonnen met Caroliens familie. Net zoals vorig jaar zijn we gaan eten in restaurant Oase. We zaten er apart, de kinderen hadden een speelhoekje en het eten was weer prima! Het menu?
Crémant d'Alsace met koude en
warme mondverwennertjes

Heilbotfilet met koriander en mousse van broccoli,
besprenkeld met een sausje van sjalot

Filet van pata negra, vergezeld van z'n bosjuweeltjes
en aardappel-courgettegratin

Bordje met zoete zaligheden

Koffie met koekjes

Wijn
Sauvignon Blanc Dom. Gibault 2006
Chat. Tertre de Courban Bordeaux Sup. 2004

Heel lekker en dat alles voor 55 Euro.
Zin gekregen om er te gaan eten? http://www.restaurantoase.be/
Joschka in de Oase

Kerstavond hebben Carolien, Joschka en ik thuis gevierd met ons drietjes.


















Op Kerstdag is mijn moeder bij ons komen eten.

Vorige zaterdag was het dan familiefeest bij mijn zus in Kessel-Lo. Zij organiseerde een heel erg geslaagde brunch. Het was de eerste keer dat we een kerstfeest overdag hielden en dat was een succes.

met nonkel Jan













Oudejaarsavond, voor de tweede maal, met Philiep en Cosette.

aan tafel
pousse-café













Op 2 januari met de auto naar Gaby en in de namiddag naar de keuring. Goedgekeurd.