vrijdag, maart 31, 2017

Savaanstraat - Sint-Barbaracollege



Positief dat dit deel van de Savaanstraat autovrij wordt.
MAAR... zoals we gewoon zijn van dit stadsbestuur worden er geen alternatieven voorzien. Een degelijke parkeerstrook of P+R zodat kleuters en ook de kleinsten van de basisschool veilig naar school kunnen is NIET voorzien.
De school hoopt op betere luchtkwaliteit, MAAR de andere helft van de Savaanstraat zal (enkel bereikbaar nog vanuit de Kortijksepoortstraat) een permanente file kennen. Luchtkwaliteit? Ik vermoed dat... het fijn stof wel 50 à 200 m ver waait. Misschien een idee om in de lessen fysica(?) het fijn stof deze week nog te meten, tijdens de paasvakantie te meten en na de paasvakantie.
Veilig? In de wel toegankelijke helft van de Savaanstraat gaan ouders niet kunnen parkeren en dus stoppen en kinderen laten uitstappen. Het word daar een drukke bedoening. Kinderen moeten dan die drukke autostroom kruisen om op hun bestemming te raken.
Tsjeefke kloten? Ik durf het vermoeden uitspreken dat het voor de rood-blauw-groene bestuurders bovendien ook nog eens zeer aantrekkelijk moet geweest zijn om het 'elitaire jezuïetencollege' te kunnen dwarsbomen. Verdraagzaam als ze zijn...
Hier kan je het artikel lezen in HLN: Kleuters

Geen opmerkingen: