zondag, december 26, 2010

Opwarming van de aarde bedreigt het skitoerisme! In 2007...

De eerste echte witte kerst sinds 1964! In Atlanta (USA) de eerste sinds 128 jaar!Een paar jaar geleden was er nog alarm dat er door de opwarming geen sneeuw meer ging vallen. De wintersportcentra gingen sluiten. Ook het Nederlandse trouw waarschuwt. We zouden voortaan enkel nog zachte winters krijgen!!!

En nu een tweede koude winter maar de verwarming gaat onverminderd door. 'k Zag onlags een zuur kijkende Sabine de VRT-weervrouw met een zuur gezicht zeggen dat het nu wel kouder is maar dat de verwarming wel echt is hoor! 't Zijn moeilijke tijden voor de hogepriesters van de opwarming. Ze hebben dan ook beslist om (voorlopig, tot we weer eens een zachte winter hebben wellicht) niet meer van verwarming maar van ‘verandering’ van het klimaat te spreken.
Ik geloof dat de ‘wetenschappers’ rapporten publiceren die het best passen bij de mening van de beheerders van de subsidiekranen.
‘k Ben toch blij dat ik winterbanden heb. Nu nog degelijke schoenen...

zaterdag, december 25, 2010

Rock!

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Zalig kerstfeest

dinsdag, december 07, 2010

6 jaar gezond!

Vandaag naar het UZ geweest om de resultaten van mijn bloedonderzoek te bespreken. Goed nieuws, niets bijzonders en de tumormerkers stonden op 1,4 en da’s ruim binnen de veiligheidsmarge.
Vanaf nu beperkt het onderzoek zich tot een jaarlijkse bloedtest en een driejaarlijkse coloscopie. Die coloscopie zit er aan te komen. ’t Wordt iets voor in juni 2011.
De hele historiek staat op onze website.

zondag, december 05, 2010

Rolschaatsen

Omdat ik de (rol)schaatslerares ben thuis, heeft Joschka een paar jaar geen oefening meer gehad. Eerst was ik zwanger en vond ik het toch wat riskant om mijn zoon te vergezellen op skates. En toen ik er weer helemaal klaar voor was, waren zijn rolschaatsen hem te klein. Een goed idee dus voor de Sint!

En gisterochtend was het zover. Had die goede man toch wel een paar fantastische skeelers bij Joschka zijn schoen gezet! We hebben samen de hele middag de woonkamer onveilig gemaakt met onze schaatskuren (de besneeuwde straat was immers geen optie).

En toen werd Fabian wakker, en die wou natuurlijk ook rolschaatsen … Theater, theater! Gelukkig kon ik Joschka’s allereerste rolschaatsen op zijn maat instellen (en de wieltjes wat stugger maken). Ik dacht dat zijn zin al doende vlug over zou zijn, maar het is duidelijk ook een echte schaatsliefhebber!

Nu nog wat vriendjes van Joschka overtuigen en we kunnen rolhockeytornooien organiseren, net zoals toen ik klein was! Merci, lieve Sint!

Foto's van de schaatsers.