zondag, maart 29, 2009

Twee broers!


Trekken ze op elkaar? Die vraag krijgen we regelmatig. Vandaar een foto van Joschka en van Fabian op dezelfde leeftijd. Wie is wie?

donderdag, maart 26, 2009

Antizionisme? Antisemitisme!

Als het maar tegen de Joden, sorry, tegen Israël is.
Het kersverse SP-a parlementslid (ex-spirit, anciaux-vriendje en eieren voor zijn geld kiezend en nu dus bij de SP.a) Fouad Ahadir was (op 25/3) aanwezig op een voorstelling van de de Franse komiek Dieudonné.

Meer over Dieudonné uit een interessant artikel van Joods Actueel:
Dieudonné richt eerste anti-Zionistische partij op
Aanzetten tot Jodenhaat of antisemitisme is in alle Europese landen bij wet verboden Dat is echter niet het geval voor het anti-Zionisme. Vandaar dat antisemieten in de islamitische wereld het woord Jood al langer vervangen door de term Zionist. Dieudonné M’bala M’Bala, geboren in 1963 in een voorstad van Parijs, heeft een nieuwe partij opgericht die in de eerste plaats wil strijden tegen het Zionisme. Zijn vader is afkomstig uit Kameroen, zijn moeder is een Franse. De vader is moslim, de moeder bekeerde zich tot de islam, na haar huwelijk

De Franse komiek, die in het verleden werd veroordeeld voor antisemitisme, wil met zijn nieuwe anti-Zionistische partij deelnemen aan de komende Europese verkiezingen van 7 juni. De komiek is van oordeel dat hij en een deel van de Franse bevolking “als slaven onder een zionistisch regime leven”.

In de jaren ’90 werd Dieudonné nog volop gerespecteerd in Frankrijk en behoorde hij tot de groep van zogenaamde Linkse intellectuelen en artiesten. Vandaag geldt hij eerder als extreemrechts en is hij vaak aanwezig op feestjes van Jean Marie Le Pen en Bruno Gollnisch Dieudonné werd meermaals veroordeeld, in 2004 voor zijn beweringen dat de Joden zich verrijkt hadden door de slavernij. En in 2006 voor zijn uitlatingen over de Shoah.

Dieudonné maakt nu dus handig gebruik van een politieke partij om zijn hatelijkheden ongestraft te verkondigen. Hij vindt dat de standpunten van het extreem-rechtse Front National over Israël te soft zijn en zegt dat kiezers het recht hebben om te kunnen stemmen op een partij die zonder schroom uitkomt voor haar standpunten.

De waarschuwende woorden van voormalig premier Yves Leterme over het gevaar van een antisemitisme dat zich aandient in de vermomming van anti-zionisme blijken zonder meer profetisch te zijn.
Origineel artikel

De paus heeft het weer gedaan.

Vreemd toch hoe een bepaalde ‘vrijzinnigheid’ elkaar voor de voeten loopt om de paus en de katholieke kerk uit te mogen spuwen. De Gucht wil zelfs de pauselijke nuntius op het matje roepen.
Andere godsdiensten mogen zich blijkbaar wat meer permiteren. Een voorbeeldje.
Heeft er iemand de ambassadeur van Saoedie-Arabië op het matje geroepen toen de “zedenpolitie” aldaar schoolmeisjes verhinderde om uit een brandende school te vluchten? De arme meisjes waren immers niet volledig (van kop tot teen) volgens de islamitische regels gekleed. Liever kinderen levend laten verbranden dan dat ze ‘onzedig’ op straat lopen. Van wie moet je het meest schrik hebben als vrij denkend individu?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1874471.stm

maandag, maart 16, 2009

Vegetariërs krijgen meer darmkanker!

Vreemd nieuws. Volgens een onderzoek gepubliceerd in de "American Journal of Clinical Nutrition" krijgen vegetariërs minder kanker dan vleeseters.
Maar ze krijgen wel meer darmkanker! Darmkanker wordt nochtans vaak geassocieerd met het eten van rood vlees. Zoals gewoonlijk is er meer onderzoek nodig. Ik zal toch met een iets rustiger gemoed een côte à l'os op de bbq leggen...
Meer hierover op de website van de BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7942479.stm

zaterdag, maart 07, 2009

Nieuwe foto's

Een paar nieuwe foto's op Picasa: http://picasaweb.google.nl/stefan.meeus/Familiekiekjes#

Kind en Gezin is nog eens langsgeweest. Fabian blijft groeien. Gelukkig maar. Ondertussen weegt hij 6 kg. De lengte was wat moeilijk te meten. Carolien stelt voor om hem eens samen te meten. Kwestie van hem in bedwang te houden? Hier volgt het resultaat...straks! 't Is gelukt: 61,5 cm.