donderdag, november 23, 2017

Geen files in Gent...

Vorige week pakte Het Nieuwsblad uit met een filmpje uit 1996 dat moest aantonen dat er toen ook al files waren.
Toen ik dat filmpje zag passeren had ik het hilarische bijpassende artikel nog niet gelezen. Dat moet u echt lezen. De titel maakt al meteen duidelijk watdde motivering van de politicus journalist is: ‘Veel file in Gent? Dit was een 'doorsnee avondspits' in 1996’.
Men wil doen uitschijnen dat er dankzij het fantastische circulatieplan niet meer file is dan in 1996 en dat diegenen die dat wel beweren zeurpieten, neuten zijn.
Sta me toe te zeggen dat ik in Gent amper fileproblemen heb gekend voor de invoering van het rood-groen-blauwe-plan.
En eigenlijk beweert het artikel net hetzelfde. Er staat letterlijk: ‘Dit voorjaar - voor het circulatieplan - bleek uit twee rapporten van grote mobiliteitsfirma's al dat de files in Gent historisch gezien niet langer, maar ook niet korter worden. In Gent verloor een automobilist in 2016 even veel tijd als in 2011…’

Hilarisch toch? De 'gazet van het stadhuis' schrijft dat de files eigenlijk niet meer gegroeid zijn sinds 2011. Waar zijn dan al die grote mobiliteitsproblemen waarvoor dit waanzinnige plan werd ingevoerd?



Laat ons wel wezen. Mobiliteitsproblemen in Gent voor april 2017? De voorbije zomer ben ik door Parijs gereden. Dat is een stad met een mobiliteitsprobleem. Gent niet.

In 1996 reed ik ook al rond met de auto. En dat ging zeker vlotter dan nu.