maandag, november 23, 2015

De Franse vlag en de Marseillaise

Voor al wie kritiek heeft op de Franse vlaggen op facebook en het zingen van de ‘bloeddorstige’ Marseillaise…
Ik gebruik die Franse vlag omdat ze voor mij symbool staat voor de bloederig bevochten vrijheden van de Franse revolutie van 1789: ‘Liberté, égalité, fraternité’ en de ‘Déclaration des droits de l'homme et du citoyen’. Dat was de start van het moderne Europa. De basis van de rechten en vrijheden waarop onze samenleving gebaseerd is. Die vrijheden zijn ons niet in de schoot geworpen. Daar is voor gevochten. Het bloederig strijdlied ‘la Marseillaise’ is daar een illustratie van. En dat vandaag de Fransen met veel overtuiging ‘te wapen’ zingen is meer dan begrijpelijk. Net als in 1789 staan er reactionaire krachten klaar om ons terug naar het (of een) ‘Ancien régime’ te katapulteren. Dus ik zing uit volle overtuiging mee: ‘Aux armes citoyens’ en laat uit protest tegen en omwille van het gezanik van sommige ‘progressieven’ nog even de Franse vlag staan.

maandag, september 14, 2015

Watteeuw en de calvinistische republiek Gent


Het moet van de Calvinistische republiek (1577-1584) geleden zijn dat Gent nog het slachtoffer is geweest van zoveel ideologische verdwazing.

De wijze waarop dit stadsbestuur (met groene schepen Watteeuw op kop) het mobiliteitsplan wil doorvoeren, is een toonbeeld van strak religieus denken. De auto is zonde en de fiets is zaligmakend! Wie zondigt, is slecht en moet naar de hel. Hopelijk eindigt er niemand op de brandstapel...

dinsdag, mei 12, 2015

Fabian wil in ons bed slapen.


Fabian: “Ik wil in jullie bed slapen!”
Ik: “Is jouw bed niet even goed?”
Fabian: “Neen, want jullie mogen met twee slapen en ik maar alleen!”
Ik: “Later, als je groot bent zal je ook een vriendin hebben om in jouw bed te slapen…”
Fabian: “Jaaaa! Mamaaaa!!!”
...

Fabian is 6 jaar.

vrijdag, maart 20, 2015

Naar het parlement!

Een jaar geleden stuurde ik een mail naar alle politieke partijen om aan te klagen dat kinderen van een campusschool geen recht meer hadden op "campusvoorrang". Vorige week dinsdag mocht ik in de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement een presentatie geven over de 'problematiek'.

Het orgelpunt van een jaar actie! Een beetje fier ben ik wel.
De link naar het aangevulde filmverslag. (grotere beeldweergave)


Vrijdag 13 maart 2015: Kamperen voor de schoolpoort!

Vorige week hebben we moeten kamperen/aanschuiven aan de schoolpoort. We haalden er zelfs de pers mee. Ik maak me er graag van af met het goede artikel in Het Laatste Nieuws.