zondag, maart 17, 2013

De jaren 30?

De PS in Molenbeek is er in geslaagd een affiche te verspreiden met een wel erg duidelijk anti-semitische cartoon. De cartoon was te zien op een op een uitnodiging voor een debat over zionisme georganiseerd door de PS en het PAC (Présence et action culturelle) van Molenbeek. Een "debat"...

In Knack reageert Merry Hermanus: "We moeten de zieke plek wegsnijden. We moeten deze karikatuurzaak benutten om onze waarden opnieuw te bevestigen. Laurette Onkelinx, de voorzitster van de Brusselse Federatie van de PS, moet zich in het openbaar uitdrukken. Indien de socialisten niet op een dergelijk onderwerp reageren, gaan we op niets meer ingaan aangezien we hier het bot van de democratie geraakt hebben. De geschiedenis heeft ons getoond hoe mensen van links aan de zijde van een autoritaire macht kunnen kantelen. Ik ben zeer ongerust voor de PS."

De cartoon zelf stond niet bij het Knack-artikel. Gelukkig toont Joods Actueel de prent wel . Als het tegen Israël is is blijkbaar alles toegelaten. Maar dat wisten we natuurlijk al lang.