zondag, januari 30, 2011

Krokodil en tranen

Krokodil
In de rivier
Groen met schubben
Besluipt nu zijn prooi
Smullen!

Een van Joschka’s nieuwe bijdragen aan de Gedichtendag. Luchtiger dan die van vorig jaar. Enfin, voor ons toch, niet voor de prooi …
Ondertussen is dat dus (sinds 14/1) een fikse, lieve kerel van 8(!), onze Joschka. De vieringen zijn nog bezig, maar het feestje met zijn vriendjes is al achter de rug. Het was een geslaagd evenement in de Sint-Pietersabdij
(met een rondleiding vol straffe verhalen + zoektocht, een knutselmoment, een vieruurtje, zingen, dansen en cadeautjes openen).

Meer foto's
Hij heeft toffe vrienden, amuseert zich ook thuis en doet het nog altijd zeer goed op school. Wat wil een mens meer!

Fabian is ook een fikse, lieve kerel, van 2 (sinds16/1)! Hij vertoont opvallend veel tekenen van peuterpuberteit, maar hij blijft om van te smullen. Nu, dat is iets wat hij in zijn nieuwe crèche maar niet wil doen, dat smullen … En ’s morgens zijn er soms ook tranen, zeker als zijn mama erbij is. ’t Is maar dat die toch iets moet hebben om zich zorgen over te maken op het werk. Voor de rest speelt en slaapt hij er wel goed. En hij heeft wel wat reserve ;-) Naar eigen zeggen mist hij zijn vroegere crèchevriendjes Remy en Noah (allebei even wild als hij) enorm: ‘Memy en Nona weg?’, ‘Mama, waar Memy en Nona?’ En dan bekijkt hij mij met de sipste blik van de hele wereld. Nu, volgens de arts van Kind en Gezin is zijn laatste kies aan het doorkomen, en zijn tandmakerij heeft altijd al veel invloed gehad op zijn eten en zijn humeur. Dus met een beetje geluk staat dat laatste maaksel er binnenkort ook helemaal. En gelukkig is vriendje Loïc wel meegekomen naar de nieuwe crèche! Alles komt dus ongetwijfeld binnen de kortste keren helemaal weer in orde.
We hebben hem ondertussen zonder problemen kunnen ‘verpotten’ naar een groot bed
(wat voor betere nachten zorgt voor iedereen!), hij eet nog altijd heel graag ‘tietjes’, ‘kaasj’ en ‘coco’, en is verzot op Dora en Diego (en spreekt daardoor al een mondje Engels … voor goede verstaanders). Zijn lievelingsknuffel heet Bumba, zijn grote voorbeeld Joschka en het is een zalige zoener. Wat wil een mens meer? Dat hij de crèche vrolijk binnenhuppelt, ook al is zijn mama erbij!

Nog foto’s: de Fabian 2- en Joschka 8-viering met vuurwerk van bompa en oma, Fabians verjaardagstraktatie voor zijn crèchevriendjes


Update: sinds donderdag eet Fabian weer goed in de crèche!

maandag, januari 10, 2011

Een nieuwe crèche voor Fabian, een 'nieuwe' school voor Joschka!

Fabian is vandaag naar zijn nieuwe crèche gegaan. De Stadskabouter is een crèche van de UGent/Parthena ziekenfonds op de terreinen van het UZ, waar ik me meer dan ooit thuis begin te voelen. ’t Is de jongen zijn derde crèche en het was voor ons wat bang afwachten hoe het zou verlopen. Deze ochtend zijn we hem gaan afzetten en het afscheid was zonder tranen. Hij klemde zijn ‘Bumba-knuffel’ goed vast…
Toen we hem vanavond gingen halen bleek dat hij het vanochtend wat lastig had gehad maar deze namiddag was alles prima verlopen. Oef!

De basisafdeling van het Sint-Barbaracollege is verhuisd. Gedurende anderhalf jaar zal er aan de school in de Savaanstraat afgebroken, verbouwd, gebouwd worden. Ondertussen slaat de school haar tenten op in het Bijlokehof.


Vandaag was het Joschka’s eerste dag in de ‘nieuwe’ gebouwen (van wat vroeger een deel van de Arteveldehogeschool was). Het is hem goed bevallen.