zondag, maart 21, 2010

Loslaten?

Ouders moeten hun kinderen kunnen loslaten. Dat is de theorie. Sinds vrijdagavond is Joschka voor het eerst op kamp met de scouts. Het is eigenlijk ook de eerste keer dat hij zolang van huis weg is.
En gemist dat we hem al hebben! Het is, ondanks Fabians aanwezigheid, hier erg stilletjes geweest.
Gelukkiglijk is het bijna tijd om hem te gaan halen in het verre Baardegem. We tellen af.

vrijdag, maart 05, 2010

Fnac aanvulling

Zoals ik dus zei:

Fnac jij-jout! (tutoyeert voor de Vlamingen)

Vandaag kreeg ik ook nog een brief van Ivan Michel, Algemeen Directeur Fnac Belgium.
Hij schreef me "Op 31/03/2010 vervalt je Fnac-lidkaart". De brief staat vol met jij en jouw: je lidmaatschap, je welkomstdag, jouw enz.
Is het nu echt zo moeilijk om in een brief naar klanten ook beleefd te blijven en mensen met "u" aan te spreken? Je en jouw is voor vrienden, collega's, familie.
Wellicht heeft hij zich laten meeslepen door wat de vlotte jongens en meisjes van zijn communicatiedienst hem op de mouw hebben gespeld. Al te vaak zijn dergelijke diensten en de duurbetaalde 'communicatiebureaus' bemand door taalonkundigen met een zogenaamd vlotte pen.
Welnu ik alvast koop niets van de jij-jouers. En ik vermoed dat er heel wat mensen zich ergeren aan de familiariteit van mensen die je van haar noch pluimen kent.
Wedden dat zijn brief in het Frans het wel heeft over “vous” en “votre”?

Respect voor mijn milde bijdrage!

Vandaag een brief gekregen van de "Federale Overheidsdienst Financiën - Belastingen Auto's". Dit jaar zouden ze graag 532,36 Euro van mij krijgen! 532,36!!! Betalen doet niemand graag. Maar in ruil zou ik graag twee dingen willen.
1. Wegen zonder putten.
2. Respect voor de automobilist.
Ik zou (en het moet niet zo'n obsessieve liefde zijn als voor de fietsers) graag een beetje meer respect krijgen van de overheid, onze bestuurders, de politiek. Is dat (te)veel gevraagd?