maandag, februari 15, 2010

Nog nooit zo bloot. De nieuwe kleren van de klimaatkeizer!

Het was in de middeleeuwen dan toch zo warm of zelfs warmer dan nu. En ja sinds 1995 is er geen opwarming meer. En “some of the decades-old weather data is not well enough organised”!
Deze keer is er geen ‘klimaatscepticus’ aan het woord maar wel de keizer van het klimaatonderzoek: professor Phil Jones. Phil Jones is (of beter was) de baas van de Climatic ‘Research Unit (CRU) aan de ‘University of East Anglia’. Hij was ook de spilfiguur in het recente _ in de Vlaamse politiek-correcte pers/kerk zo veel mogelijk doodgezwegen _ ‘climategate’.


In een interview (met de BBC) beantwoordt de man een twintigtal vragen en dan is het nogmaals pijnlijk duidelijk. De ‘wetenschap’ over de klimaatopwarming is helemaal niet ‘gesetteld’. Hij geeft toe dat de opwarming tussen 1860-1880 en tussen 1910-1940 even belangrijk is als de ‘actuele’ opwarming van 1975-1998. De opwarming in die eerste twee periodes was helemaal niet ‘man-made’, maar nu wel blijkbaar…
Ook de middeleeuwse warme periode zou nu toch opnieuw misschien een globaal fenomeen geweest zijn (en warmer dan wat we vandaag meemaken, de vervelende winterprik buiten beschouwing gelaten).

Ik laat u graag zelf het interview lezen: Q&A: Professor Phil Jones.
En wat uitleg in een ander BBC-artikel:
'Climategate' expert Jones says data not well organised
Lees vooral het einde van het interview. Ontluisterend! "He said many people had been made sceptical about climate change by the snow in the northern hemisphere - but they didn't realise that the satellite record from the University of Alabama in Huntsville showed it had been the warmest January since records began in 1979."
Dus voor wie het nog niet wist. Dit is de warmste januarimaand sinds 1979!
En nog een link. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1250872/Climategate-U-turn-Astonishment-scientist-centre-global-warming-email-row-admits-data-organised.html




 
Posted by Picasa

vrijdag, februari 12, 2010

Fabian stapt!

13 maanden is hij ondertussen en sinds vorig weekend is hij begonnen met zijn eerste stapjes. Hij doet het nog heel voorzichtig maar het lukt al aardig.

maandag, februari 08, 2010

Joschka dicht.

Vorige week was het 'gedichtendag' bij Joschka op school. Na drie weken alle dagen naar een gedichtje te luisteren gingen ze zelf aan het dichten. Op de website van de school staat Joschka's resultaat. Niet zomaar een rijmelaarijtje... Het ie het middelste gedicht onderaan de pagina.
http://www.sint-barbara.be/portal.php?pagina=klas1B.cfm