zondag, november 22, 2009

Durven wetenschappers te knoeien met bewijzen?

Dat ik niet echt warm loop (LOL) voor de hele heisa rond de klimaatopwarming is geen geheim.
En dan lees ik vandaag dit artikel in 'De Morgen' (en dat is toch een onverdachte bron...).

dinsdag, november 17, 2009

Home jacking in Wondelgem?

 
 
Posted by Picasa

De aarde warmt op? De grafiek die niemand mag zien.

Simon Rozendaal (1951) houdt in zijn weblog (op Elsevier: http://www.elsevier.nl/) 'Zeker weten!' de wetenschap bij. Rozendaal studeerde scheikunde aan de universiteit van Delft, richtte bij NRC Handelsblad de wetenschapsbijlage op en is sinds 1986 wetenschapsredacteur van Elsevier. Voor zijn journalistieke werk ontving hij in 1979 de Glaxo-award en in 1990 de Van Marum penning. Rozendaal is erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging, presenteerde diverse wetenschaps- programma’s op televisie en heeft zo’n vijftien boeken geschreven
De aarde warmt op? De grafiek die niemand mag zien.

donderdag, november 12, 2009

Colruyt Wondelgem: bis.

Vanavond met de hele familie naar de officiële opening. Volk dat er was. De politie was zelfs nodig om het verkeer in goede banen leiden! Binnen een massa die zich natuurlijk verdrong (verdronk?) om een gratis glaasje prik te krijgen. Wij daarentegen _elitair als we zijn_ hebben de hapjes en drankjes links laten liggen en zijn in beate bewondering de hele winkel doorgelopen. Amaai, al die tot de nok gevulde 'rayons'. We hebben een korte rondleiding gekregen door de dame van de Collect&go. 't Ziet er veel belovend uit.
Nu nog één keer slapen en we kunnen echt boodschappen doen.

maandag, november 09, 2009

't Is feest! Een nieuwe Colruyt in Wondelgem!!

Hoera! Vrijdag de 13de opent de nieuwe Colruytwinkel in Wondelgem.
Ik ben een oude, trouwe Colruyt-klant. Sinds de Bende van Nijvel (en het één heeft niets met het ander te maken) actief was ben ik een klant. Eerst in de winkel in Ledeberg en de laatste jaren die op de Drongensesteenweg.
Sinds we in Wondelgem wonen zijn we echter steeds vaker naar Delhaize geweest. Dat was een stuk dichter en ze hadden Pixar-kaartjes*.

Donderdag is er de officiële opening en vanaf “vrijdag de 13de” kan iedereen er terecht. Geef toe dat ze bij Colruyt wel gevoel voor humor hebben.

*Vreemd genoeg (sic) ontbreken bij zowat iedereen dezelfde Pixar-kaartjes. Zou het een bewust gecreëerde schaarste geweest zijn zodat we zeker naar Delhaize bleven gaan of zodat we minstens de ontbrekende kaarten zouden kopen?