zondag, augustus 16, 2009

Nieuwe foto's

Carolien zegt dat "foto's trekken" Gents is. Vandaar: een greep uit de foto's die we deze vakantie maakten.

24 Palestijnen vermoord in moskee...

Als het Israëlisch leger 24 Palestijnen zou gedood hebben (en dan nog wel in een moskee!) was dit dagenlang hoofdpunt van alle nieuwsberichten. Nu de ene bende Palestijnen de anderen uitmoordt, belandt het bericht wat achteraan de nieuwsuitzendingen, kranten e.d. Om er dan snel helemaal uit te verdwijnen.
Dergelijk nieuwsfeit past immers niet in de pro-Palestijnse journalistiek.
Vreemd dat niemand de veiligheidsraad van de Verenigde Naties samenroept.
Wat Israël verkeerd doet wordt uitvergroot. Wat de Arabieren fout doen wordt met de mantel der liefde toegedekt. Ja toch?
In mijn woordenboek heet dat anti-semitisme.

zondag, augustus 02, 2009

Joschka en de gevaren van cola light?

Om mijn gewicht wat op peil te houden ben ik deze vakantie overgeschakeld op 'light'-drankjes. Pepsi Max cool lemon en Schweppes Agrum light. Alhoewel ik de smaak van aspartaam echt niet apprecieer kan ik die toch met de nodige hoeveelheid ijsblokjes camoufleren.
Joschka daarentegen vindt die drankjes erg lekker. Ik liet hem dan ook een blikje per dag drinken. Na een week kreeg hij echter (niet-jeukende)huiduitslag op zijn borstkas, schouders en rug. Was dit een gevolg van de aspartaam of van de zonnecrème, de zon, zweetbrand, chloor in het zwembad? Ik had ondertussen gelezen dat aspartaam huiduitslag kan veroorzaken. De volgende dagen hebben we hem geen light-drankjes meer gegeven maar wel nog laten zwemmen en met zonnecrème in de zon laten lopen. De uitslag verdween.
Ik durf niet zeggen of dit een gevolg was van zijn "light-episode" maar hij krijgt nu alleen nog water en limonades en cola met echte suiker...
Om uitsluitsel te hebben zouden we hem nog eens moeten volgieten met aspartaamdrankjes! Maar dat zullen we maar niet doen.