dinsdag, mei 26, 2009

Veggiedag?

Ik eet graag groenten en fruit. Het is nu aspergeseizoen en er gaat geen week voorbij of er wordt ten huize Meeus-Oosterlinck een aspergerecept uitgetest.

Voortaan zal in Gent (toch in het stedelijk onderwijs) donderdag bekend staan als 'veggiedag'. Donderdag herbenoemen als "veggiedag" is een quasi religieus statement.
Religieus? Onze vegetarische vrienden hebben hun eigen opvattingen en ideeën(sic) en die proberen ze nu, onder het mom van gezondheid en milieu, op te leggen aan de omnivoren. En dat is onaanvaardbaar.
Weten mijn goede oude 'kameraden' van de Gentse SP-a niet dat een veggiedag maar een begin is? Want binnen afzienbare tijd zal het voorstel gelanceerd worden om niet één maar twee en waarom niet drie of vier of zeven 'veggiedagen' te organiseren. Vleeseten is immers slecht voor de gezondheid, om niet te zeggen vleeseten is des duivels...
Als beleidvoerders echt begaan zijn met de gezondheid van de mensen en vinden dat zij zich nu ook moeten gaan moeien met wat op uw of mijn bord komt dan zouden ze er beter voor zorgen dat alle schoolmaaltijden goede maaltijden zijn. Dus niet het goedkoopste gehakt, niet de vetste frieten, niet een zielig uitgekookt zootje groenten en als dessert a.u.b. geen geaccidenteerd fruit. Elke dag een evenwichtige maaltijd zou een veel verstandiger beleid zijn.
Even terzijde. Waarom noemen ze dat onding 'veggiedag'? Asperges, spruitjes, boontjes, venkel, kool en sla zijn groenten en geen veggies! Da's misschien zo in het veggieparadijs Engeland (waar ze toch nog altijd niet veel van lekker eten kennen), maar bij ons zijn dat groenten of à la limite 'legumen'!! Maar toch geen veggies. Veggies dat is voor de 'kids'...

Gelukkig zijn er ook nog verstandige mensen bij de SP.a.
De Groenen in Leuven hebben naar het voorbeeld van de Gentse groene partij (SP.a) ook gevraagd om op donderdag een veggiedag te krijgen. U ziet het moet van de religieuse vegetarische orde op donderdag. (donderdag geen vlees, vrijdag vis, maar da's dan weer een andere kerk). Gelukkig hebben ze in Leuven Louis Tobback. Nog altijd een man naar mijn hart. En wat lees ik in de krant?
"... het Leuvense SP.A-opperhoofd Louis Tobback is niet onder de indruk. 'Ik wil het voorstel gerust in een commissie laten bekijken, maar een vaste dag opleggen gaan we zeker niet doen. Ik dring mijn levenswijze aan niemand op en ik vind niet dat iemand dat moet doen', meent hij. "
En met deze wijze woorden besluit ik.

donderdag, mei 14, 2009

SP-a jaagt kiezers weg met Bert...

Vandaag op een officieel aanplakbord in Gent: "Bert Anciaux lijstduwer Europa SP.a"
Ik zou de kameraden toch aanraden om die affiche niet op te hangen. Hoeveel kiezers zouden ze per affiche wegjagen?