vrijdag, januari 23, 2009

Fabian: 1 week!

Fabian is ondertussen een week oud.
Zijn gezichtje is al wat bekomen van de bevalling. Het zag er nogal rood uit. Da's een gevolg van de inspanning bij de bevalling zeker?
Hij is er op een week tijd in geslaagd om zijn geboortegewicht terug te krijgen. Het is opvallend wat een sterke baby hij is. Hij was nog maar net thuis en hij kon zich al omdraaien van op zijn rug naar zijn zij. Ik vond dat spectaculair.

zaterdag, januari 17, 2009

Fabian

Ik heb de eerste foto's on line gezet.
Gisteren is dus onze tweede zoon geboren.
Om 6.30 uur zijn we 'binnengegaan' in het UZ in Gent. Carolien was 41 weken zwanger en onze baby wou blijkbaar niet zelf komen. Hij moet het wel erg goed gehad hebben in de baarmoeder.
We startten met 1 cm opening. Het is toch al iets. Dan werd er een 'ballonnetje' geplaats en als bij toverslag kwamen er sterke (pijnlijke) weeën op gang. Gelukkig bestaat de epidurale verdoving en die bracht bevrijding van de pijn. Tussen 11 en 15 uur lagen we alle twee rustig te soezen, Carolien in bed (met sterke maar nu pijnloze weeën) en ik in de zetel. Tegen 15 uur was er dan toch een 7-tal cm. en een uurtje later 10 cm. opening.
16.00 uur: de bevalling begint en Carolien zet onmiddellijk een spurtje in. Dankzij de verdoving beschikt ze nog over fysieke reserves en dus is er nog genoeg energie over om te persen. En zoals Joschka al in de derde kleuterklas geleerd heeft: “het persen is het lastigst”.
16.48 uur: Fabian is geboren! Een pracht van een baby.

vrijdag, januari 16, 2009

Fabian is geboren!!!!

Vandaag 16 januari 2009 om 16.48 uur is Fabian Meeus geboren. Een prachtbaby van 53.5 cm en 4,690 kg. Joschka's idee om zijn broertje Jerommeke te noemen was uiteindelijk toch nog niet zo'n slecht idee.

Eindelijk!

We vertrekken naar het UZ om de bevalling te laten inleiden!

donderdag, januari 15, 2009

SP.a blijft SP.a!

De naam verandert niet.
Caroline Gennez toch. Wat een arrogantie vanavond in terzake. Gelukkig is er Louis nog. Het gezond verstand van de partij.
Er was een tijd dat een afkorting alleen maar betekenis had als de lettertjes van de afkorting iets betekenden. Die tijd is dus nu achter de rug. Dat is beslist door Caroline en wie? Een congres moet zich niet uitspreken want de naam is niet veranderd.
Stoethaspels-prutsers-amateurs = SP.a: de naam is niet veranderd.
Sjagrijnig-pedant-arrogant = SP.a: de naam is niet veranderd.
Schol-proost-à la votre = SP.a: de naam is niet veranderd.
Schorsenen-prei-andijvie = SP.a: de naam is niet veranderd. (met dank aan drs. P)
Te gek om los te lopen.
En zoals ik voorspeld had. Bert is gearriveerd en de boel gaat naar de knoppen.

Boycot Israël?

Daar gaan we weer. Boycot Israël, koop geen Israëlische producten.
In het “één”-programma "Volt" mag een Belgisch-Palestijns meisje eens komen uitleggen waarom we Israëlische producten moeten boycotten. http://volt.een.be/2009/01/13/economische-solidariteit-met-israel/
Natuurlijk zorgt de VRT voor een mooie inleiding waarin heel duidelijk en uitgebreid een aantal merken worden getoond die we niet meer zouden mogen kopen.
In het gesprek erna kwam ook een vertegenwoordiger van de grootwarenhuizen aan het woord die gelukkig toch enig weerwerk biedt. zijn stelling: “Laat de consument beslissen wat hij koopt en of hij producten van bepaalde landen wil boycotten.”

Als we dan toch boycotten waarom dan niet grondig. Ik heb een aantal suggesties.
Pistachenoten uit het fundamentalistische Iran?
Olie uit Saoedi-Arabië waar meisjes van 10 mogen huwen?
Gas uit Rusland waar de Tsjetsjenen bloedig onderdrukt zijn?
Speelgoed uit China waar de basisrechten van de arbeiders met de voeten worden getreden?
Waarom geen boycot van die landen en wel van Israël? Zou het misschien eventueel toch ergens iets kunnen te maken hebben met het ‘Joods’ zijn?…
Oh ja, en waarom geen boycot van vleesproducten omwille van de “holocaust” bij de dieren. Dat zouden de stijdbare vegetariërs (ariërs?) ook wel zien zitten.
Goede democraten als we zijn moeten we eigenlijk producten boycotten uit alle niet-democratische landen. En dan kunnen we uit het midden-oosten alleen nog producten uit Israël kopen en moeten we de buurlanden van Israël boycotten…

Voor mij alvast geen boycot. Integendeel. Vorige week heb ik, natuurlijk erg bewust, Jaffa pompelmoezen gekocht. Ze hebben me gesmaakt: super lekker!

In de geschiedenis is er nog eens een gelijkaardige oproep geweest: "Kauft nicht bei Juden!"

zaterdag, januari 10, 2009

Wachten!

Gisteren was het 9 januari.
De baby is voldragen.
Hij wil maar niet komen.
Misschien is het wel te koud.
Enfin we denken om hem eventueel een andere naam te geven.
Godot!

vrijdag, januari 09, 2009

Leve de Palestijnen?

De Belgische regering heeft beslist (dat op zich is al groot nieuws) om Palestijnse kinderen in Belgische ziekenhuizen te verzorgen. Goed voor die kinderen! Maar kan iemand mij eens uitleggen waarom Palestijnen altijd meer aandacht krijgen dan alle andere sukkelaars in de wereld?
Waarom geen Belgisch ziekenhuis voor de kinderen uit Oost-Congo, uit Darfoer, enz…
Ik weet wel waarom. Maar daarover later misschien wel eens meer.