maandag, mei 05, 2008

Chemo Brain

Sinds ik chemotherapie heb gehad is het mij opgevallen dat mijn geheugen mij soms in de steek laat. Dramatisch is het niet. Ik weet nog wie ik ben en ik herken ook nog mijn huisgenoten en mijn collega’s…
Ik weet nog altijd dat Pearl Harbor op 7 december 1941 door de ‘Jappen’ werd gebombardeerd, dat in 732 Karel Martel de Saracenen versloeg, enz.
’t Zijn meer kleine dingen die ik vergeet (meen ik mij te herinneren…). Een doosje chocolaatjes van “Merçi”. Ik heb ze gekregen op het werk. Maar van wie en waarom? Ik kan het mij echt niet herinneren. “Heb ik een geplande cursus Nederlands geannuleerd?” Ik zou het echt niet meer weten.
In het UZ hebben ze mij gezegd dat dat een van de bijwerkingen van chemo-therapie zou kunnen zijn. Vorige week kreeg ik hiervan de bevestiging in een artikeltje van de BBC. Wie anders? http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7360127.stm In het artikel spreken vermelden ze chemo met 5FU. En dat is nu net de chemo die ik heb gekregen. Het verschijnsel heeft een naam “chemo brain”.

Waar ligt Melle?

't Is bijna niet te geloven. 13 april nog maar blogde ik over de fenomenale geografische kennis van de VRT-redactie. Ik citeer/parafraseer even mijn eigen bericht: "Waar ligt (vul een naam van een willekeurige Oostvlaamse gemeente in)Melle?
In West-Vlaanderen! Tja, voor de Antwerpse? VRT-journalisten van dienst zijn Oost en West-Vlaanderen duidelijk een pot nat: “de Vlaanders”.
Terug naar de actualiteit. Eergisteren las ik op teletekst (bij de rubriek West-Vlaanderen) iets over een ongeval op de E40 in Melle. Mijn eerste reactie was er eentje van:" 't kan toch niet waar zijn? Alweer? Hebben ze daar op die redactie geen atlas, geen internet, geen ..."
Voor wie mij niet gelooft voeg ik nogmaals een afbeelding toe van de website "De Redactie".