zaterdag, december 22, 2007

Kerststemming

‘t Is eindelijk zo ver. Kerstvakantie!
We zijn al een tijdje in de stemming. De kerstboom is opgezet, we hebben koekjes gebakken en Joschka maakte een mooi kerstschilderij. De foto’s staan op onze fotopagina.
Vanavond beginnen we aan het eerste familiefeest.

dinsdag, december 18, 2007

Gezond!

3,5 jaar ver en alles is in orde. Ik ben deze namiddag in het UZ langs geweest om de resultaten van de onderzoeken te horen. Alles was alweer goed. De tumormerkers staan net als 6 maand geleden op 1.24. (meer uitleg op mijn bericht van toen: http://stefanmeeus.blogspot.com/2007/06/3-jaar-gezond.html)
Op naar de 4 jaar.

zondag, december 16, 2007

Nerveus

Morgen is het weer zo ver. Naar het UZ voor de zesmaandelijkse controle. Bloed prikken, echografie van lever en wat er in de buurt ligt, radiografie van de longen. Dinsdagnamiddag mag ik dan nog eens langs om het verdict te gaan aanhoren. Ik vermoed dat alles in orde zal zijn, maar sinds vandaag steekt de ongerustheid weer de kop op.
Het is een gevoel dat heel goed beschreven is door Freya (een vriendin van Carolien en niet te verwarren met haar naamgenote) in haar blog.

Ik hou alleen van drums…

Gisteren zijn we Joschka gaan inschrijven in de muziekschool. Het is niet dat wij vinden dat hij per se muziek moet leren maar hij tokkelt graag op de piano en hij beweert dat hij graag muziek wil leren. Hij is nog te jong om een instrument te bespelen dus start hij in januari met kleuterinitiatie. Nadien kan hij een eigen instrument leren bespelen. Ik hoop natuurlijk dat dat de piano gaat worden, maar zelf zegt hij nu al dagen dat hij alleen drums wil spelen… Daar zal ik toch een stokje voor moeten steken!
Meer info op de website van de muziekschool: http://www.vem.be/

zondag, december 09, 2007

Sinterklaas


Vorige week is de Sint al eens langsgeweest. Nu blijkt hij toch ook in Relegem een cadeautje te hebben achtergelaten voor Joschka. Gisteren hebben Bompa Gust en Oma Monique het cadeautje gebracht.

zondag, december 02, 2007

"Alain, vergeet niet om de kinderen van school te halen"

Onderstaand berichtje las ik op de website van test-aankoop.

Een nieuwe vorm van bedrog begint opgang te maken: u krijgt een sms’je waarin men iets van u vraagt, dat u intrigeert en waarop u geneigd bent te antwoorden omdat u er meer over wilt weten of omdat u op de persoonsverwisseling wilt wijzen. Als u dan op uw beurt een sms’je stuurt om de zaak recht te zetten, trapt u in de val.

Stuur geen berichtje terug
Het beste wat u kunt doen, is niet antwoorden op een berichtje zoals in het voorbeeld dat we hebben aangehaald.
Het gaat immers een nieuwe vorm van spam waar bedrog aan de basis ligt. U betaalt namelijk niet alleen voor het sms’je dat u zelf als antwoord stuurt, maar ook voor het sms’je dat u hebt ontvangen! De prijs is niet min bovendien. U vindt de sms’jes in kwestie op uw gsm-factuur terug bij de nummers die uit slechts vier cijfers bestaan.
En dat is niet alles: uw telefoonnummer wordt dan opgeslagen in een databank, zodat het later nog kan dienen.

Twee manieren om te reageren
1. Neem contact op met uw gsm-operator en eis de som terug die u hebt betaald voor het sms’je dat u hebt ontvangen, en eventueel ook voor het sms’je dat u zelf hebt gestuurd.
2. Aarzel niet om een klacht in te dienen bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de FOD Economie:

per e-mail: eco.inspec.fo@economie.fgov.be
per fax: 02 277 54 52
per brief: WTC III, Simon Bolivarlaan 30 te 1000 Brussel