dinsdag, juni 19, 2007

3 jaar gezond!

Vandaag was het weer zover. Het resultaat van de zesmaandelijkse controle.
Zoals gewoonlijk was ik vorige week al langs geweest voor een 'foto' van mijn longen, een echografie van het abdomen en een bloedonderzoek. Vandaag bleek dat alles in orde was. Mijn tumormerkers stonden op 1.24. Het moet minder dan 5 zijn. Sinds mijn operatie zijn ze altijd lager dan 2 gebleven.
Ondertussen is er al drie jaar voorbij. Ik moet nog twee jaar gecontroleerd worden. 3/5 van het parcours zijn afgelegd. Alweer reden om te feesten.
Mijn cholesterol was blijkbaar ook goed. Ik blaak van gezondheid! Nog twee weekjes en op naar Frankrijk.

zondag, juni 17, 2007

Met de blokken spelen!


Joschka heeft vorig jaar van Sinterklaas een Duplo "ridder-kasteel" gekregen. Hij kan al goed met de blokken bouwen, maar een kasteel maken blijft toch mijn werk. Gisteren hebben we het kasteel ontmanteld en terug opgebouwd als een hoge toren. Op de foto een fiere vader en zijn niet minder fiere zoon.

zaterdag, juni 16, 2007

Septische put

Sinds we hier wonen (23/12/2002) hebben we altijd al last gehad van een slecht werkende afvoer. Vorige week was het weer zover. Wat moesten we doen? Voor de 5de of 6de keer een firma laten komen om de boel te ontstoppen of op zoek gaan naar wat mijn schoonvader het 'controleputje' noemt? Hij beweert immers al jaren dat het er moest zijn. We hebben zelfs iemand van de stad laten komen en die wist stellig dat er zo geen putje was omdat de afstand tussen de septische put en de straat te klein was...
Dinsdag een dag vakantie genomen en samen met mijn schoonpa (opa 'Toine' voor Joschka)aan de slag.
Enfin om een lang verhaal kort te maken, we hebben het onbestaande putje gevonden. Een foto zal één en ander duidelijk maken:


Ongelofelijk, niet? Een putje onder een laag asfalt verstoppen. Professionals!

vrijdag, juni 08, 2007

Elektronisch stemmen?

Overmorgen is het weer zo ver. Verkiezingen. In Gent is het nog met potlood en papier en daar ben ik eerlijk gezegd erg blij om. Ik betrouw het elektronisch stemmen niet. Zeker niet zoals het nu bij ons gebeurt. Het zou pas veilig zijn als we elektronisch stemden, een uitprint kregen van onze stem (zodat we als kiezer kunnen controleren of alles correct is verlopen), en dan die uitprint in een urne deponeren. Op die manier blijft er een tastbaar te hertellen stem bestaan.
Deze methode wordt overigens al toegepast. Ik moet nog eens opzoeken waar.