zondag, april 29, 2007

War on Bamboo!

De paasvakantie is ondertussen achter de rug. Het aanhoudende mooie weer heeft er voor gezorgd dat het een tuinvakantie is geworden. Een essentieel onderdeel is het verwijderen van de bamboestruik geworden.
Wie googelt ontdekt al gauw dat over 'het verwijderen van bamboe' vooral in oorlogstermen wordt gesproken. En niet zonder reden. Hoe dan ook na het nodige wrikken, wroeten en spitten is het onding verwijderd. De hoeveelheid wortels, uitlopers waren niet meer bij te houden. Hopelijk heb ik alles mee. Een foto ter illustratie.

Joschka heeft meegeholpen!

zaterdag, april 07, 2007

Paasvakantie

De eerste week van de paasvakantie zit er op. Joschka heeft zijn tijd verdeeld tussen buiten spelen, naar Nick Jr. kijken en mij helpen in de tuin. We hebben heel wat werk verzet. Maandag zijn we van start gegaan:


  • naar de fietsenmaker om de bagagedrager van Caroliens fiets te laten vervangen door één waaraan zijn "add+bike" kan gehangen worden (http://www.roland-werk.de/addbike/)


  • benzine getankt voor de auto en de grasmaaier

  • naar de Brico om bloempotten, cacaodoppen, schuurpapier, enz...

  • naar de Colruyt om onze nieuwe tuintafel en stoelen op te pikken

  • terug naar huis: tafel proberen assembleren en het gras maaien (de eerste keer in 2007)
En dat was nog maar de eerste dag van de vakantie!

Met mijn aangetaste geheugen (een mogelijk gevolg van de chemo-therapie?) weet ik niet goed meer wat we de daaropvolgende dagen gedaan hebben. 't Kan natuurlijk ook het begin van de oude dag zijn.

In ieder geval heb ik de veranda afgeschuurd en geschilderd. Gisteren was die klaar. En ik heb de strijd met de woekerende bamboe verder gezet.













Woensdag zijn we met ons allen naar tuincentrum Roegiers in Assenede getrokken. In de eerste plaats op zoek naar grote bloempotten (die ik maandag niet vond in de Brico) om toch een aantal bamboeplanten te houden. We hebben er ook nog een mooie Trachelospermum Jasminoides gekocht.


Deze klimplant krijgt kleine witte heerlijk geurende bloemen. Ik heb dit de eerste keer geroken en gezien als 13-jarige in Calpe. Hij staat nu in een grote pot naast de voordeur.
Volgende week donderdag brengen ze ons nog drie Meidoorns.
Naar goede gewoonte heb ik teveel plannen voor een vakantieperiode en probeer ik ze ook allemaal zo snel mogelijk uit te voeren om tot de essentie van de een vakantie te komen: niets doen!
En zin om te bloggen dat ik al gehad heb. Er waren dan ook zoveel leuke/ergerlijke zaken op het nieuws. Neem nu Jean-Marie Pfaff en het "Centrum voor Mensen die in de Paasvakantie veel Tijd hebben om zich met flauwe Grappen van Belgische Toeristen in het Buitenland bezig te houden". Gek dat iedereen schaamteloos mocht lachen met het "Duits" van el sympathico. Het is dus blijkbaar wel politiek correct om te lachen met een gewone volksjongen (die het ver schopt) die een vreemde taal probeert te spreken. Zouden de lachers zelf zo een goede kennis hebben van de Duitse taal? Was het Duits van Jean-Marie zo veel slechter dan het Nederlands van Waalse ministers of het Frans met die boertige "rollende r" van Vlaamse ministers? Over het Nederlands van de "Nieuwe Vlamingen" zal ik zedig zwijgen. Of mag daar ook mee gelachen worden?