woensdag, maart 28, 2007

Degelijk bestuur?

Ik was er ingetrapt. Yves Leterme leek mij een voldoende saai en uitermate betrouwbaar politicus te zijn. 'k Zou er niet voor stemmen, maar als premier zag ik hem al zitten.
En dan doet hij mee aan "Debby en Nancy".
Een programma waar ik nog nooit langer dan een zap-minuut naar gegekeken heb. Mannen die zich verkleden als vrouwen (ik gebruik de term travestiet niet teneinde een bepaalde bevolkingsgroep niet te stigmatiseren), met hoge stemmetjes spreken en dan nog met de typische "vrt-vtm Brabants-Antwerpse tongval" da's niet echt iets wat ik als humor beschouw.)
En nu schaft hij zonder overleg met gelijk wie het wegenvignet af.
Versta mij niet verkeerd. Ik sta nogal onverschillig tegenover het wegenvignet. Het is echter een politieke flater van formaat. En dan heb ik het niet zozeer over het afschaffen van het vignet maar vooral over de plaats en het gezelschap waarmee hij het doet.
Zoals de meeste Vlamingen had ik enig leedvermaak met de boze reactie van de "Ollanders" die nu dreigden met hun caravan (lees kejjefen) rond België heen te rijden. Dachten zij nu echt dat wij dat erg vinden???
En dan gaat Leterme naar Jan-Pieter Balkenende, de grote broer uit het Noorden, en hij maakt een knieval. Hij plooit! In Nederland bij de opper-ollander!
Waarom?
  1. Was het ingegeven door een drang naar Groot-Dietsche collaboratie om juist in Nederland bij de Nederlandse minister-president op zijn knieën te gaan zitten?
  2. Wil hij zich terugtrekken uit de politiek (vergeet Debby en Nancy niet)?
  3. Had hij zopas het nieuws over FVdB gehoord?

Ik kan mij zo'n knieval, in het recente verleden, niet herinneren. Hendrik IV die in 1077 voor de burcht van Canossa op z'n knieën gaat zitten voor paus Gregorius VII telt niet echt meer mee...

maandag, maart 12, 2007

Zon

Joschka was dit weekend ziek. Hoge koorts (39.7), hoofdpijn, pijn in zijn beentjes en rug. Gelukkig bestaan er koortswerende middelen. Zaterdagavond hebben we hem _ en dat was geleden van zijn babytijd _ nog eens lauw badje gegeven om de koorts verder te doen zakken. Hij heeft er van genoten.
Het geplande etentje bij Marnix en Marleen hebben we wel afgezegd. Zondag ging het al een stuk beter, nog amper koorts behalve 's avonds nog eens een kleine piek van 38.2°.
Carolien moest vandaag naar het stadhuis (enfin niet naar het stadhuis maar naar de St.-Niklaasstraat) en dus mag ik met mijn zieke zoon thuis blijven. Hij ziet er al erg gezond uit en we hebben samen genoten van een ontbijtje in de zonovergoten veranda. Zalig! Ik kan nog eens bloggen en Joschka geniet van "Dora" op Nick Jr.